2013-02-16 23:54:07
Φωτογραφία για Σε χαρτόκουτα στο δρόμο κοιμόταν επί δυο χρόνια γνωστός Έλληνας τραγουδιστής
Τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής του περιγράφει με συγκλονιστική ειλικρίνεια ο Λεωνίδας Παφιλιάρης, ιδρυτικό μέλος και τραγουδιστής του συγκροτήματος Ριφιφί, σε συνέντευξη που παραχώρησε. Αυτές που αποτέλεσαν έμπνευση για το τραγούδι «Άστεγος κι απόψε» που κυκλοφόρησε.

«Ήρθα σε οικονομικό αδιέξοδο και έμεινα άστεγος για δυο χρόνια. Πήγαινα στα συσσίτια του δήμου στο Σεράφειο το μεσημέρι και στην πλατεία Βάθη το βράδυ. Κοιμόμουν λίγο στα χαρτόκουτα το βράδυ, σε γωνίες όπου έβρισκα». Αυτό δηλώνει στην εφημερίδα Espresso ο γνωστός τραγουδοποιός σχετικά με τις δύσκολες στιγμές που πέρασε πριν από μερικά χρόνια.

Προσθέτοντας πως «Επειδή τις κρύες νύχτες του χειμώνα δεν ένιωθα ασφάλεια πουθενά, περπατούσα όλη νύχτα ατελείωτα μέχρι να ξημερώσει. Βάδιζα από τη Νέα Ιωνία μέχρι την Ακρόπολη και πάλι πίσω. Μετρούσα πληγές στα πόδια μου από το βάδισμα. Τα πρωινά έπαιζα τα τραγούδια μου στον δρόμο, παρέα με την κιθάρα μου. Πολλές φορές έρχονταν αστυνομικοί και με έδιωχναν. Ο νόμος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προστατεύει τους πλανόδιους δεν εφαρμόζεται στην Ελλάδα».

Πλέον ο τραγουδιστής, που κατάφερε να ξεφύγει από την δυσχερή θέση με την βοήθεια της μητέρας και της αδελφής του, κάνει έκκληση στους καλλιτέχνες για κοινό αγώνα υπέρ των αστέγων.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ