2013-02-20 19:15:07
Φωτογραφία για Η Διαχείριση απορριμμάτων, νερό, κτηματολόγιο, διοικητική μεταρρύθμιση τα φιλέτα που...  γουστάρει  η Γαλλία ...!!!
Στην ενίσχυση της διμερούς   συνεργασίας  Ελλάδας- Γαλλίας σε  σειρά πεδίων, στα οποία περιλαμβάνονται  οι τομείς της Δημόσιας Διοίκησης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, 

 της  διαχείρισης των απορριμμάτων, της διαχείρισης των υδάτινων πόρων, και το κτηματολόγιο,  συμφώνησαν ο   Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας  Φρανσουά Ολάντ,  κατά τη χθεσινή επίσκεψη του τελευταίου στη χώρα μας. 

 Για τον σχεδιασμό της στενότερης ελληνο-γαλλικής συνεργασίας, θα υπάρξει σειρά τακτικών επαφών και συναντήσεων μεταξύ των ανώτατων αξιωματούχων, η οποία θα εγκαινιαστεί με την επίσκεψη του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών Μανουέλ Βας, προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα   της μετανάστευσης.  

Ο Έλληνας  πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στη βοήθεια της γαλλικής πλευράς αναφορικά με τον συντονισμό στα ζητήματα της δημόσιας διοίκησης, αλλά και στην ετοιμότητα της τελευταίας, να βοηθήσει τη χώρα μας σε ζητούμενα όπως το κτηματολόγιο.    


 Τα«γιατί και τα διότι» της Διοικητικής Μεταρρύθμισης παρουσίασε στον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ο υπουργός Αντώνης Μανιτάκης, κατά τη διάρκεια συνομιλίας τους. 

Ο κ. Μανιτάκης εξήρε τη σημασία της συνεισφοράς της Γαλλίας και της Task Force σε επίπεδο τεχνογνωσίας στον τομέα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εστίασε στην ανάγκη οι δημόσιοι υπάλληλοι να κατανοήσουν και να στηρίξουν τη Μεταρρύθμιση στον δημόσιο τομέα, προφανώς εκφράζοντας τις δυσκολίες για την εφαρμογή της.  

Ακολούθως επισήμανε ότι «για να γίνει αυτό πρέπει να αρθεί το αίσθημα της ανασφάλειας που υποδαυλίζει η υπόνοια περί οριζοντίων και άκριτων απολύσεων καθώς αποτελεί τροχοπέδη για τη Μεταρρύθμιση, ειδικά σε μια κοινωνία όπου η ανεργία έχει ξεπεράσει το 25%».
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ