2013-02-20 20:46:03
Φωτογραφία για Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των διαγωνισμών για τα εργοστάσια απορριμμάτων στην Αττική
Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των τεσσάρων διαγωνισμών για τα εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων στην Αττική.

Μιλώντας στη συνεδρίαση του ΕΣΔΝΑ, ο πρόεδρος του Συνδέσμου και περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, σημείωσε μεταξύ άλλων πως στόχος είναι να εξευρεθεί η πιο σύγχρονη τεχνολογία, η οποία και το περιβάλλον θα προστατεύει και τα απορρίμματα θα αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο.

Σε ό,τι αφορά την πορεία των διαγωνισμών, εκτίμησε πως στις αρχές του καλοκαιριού θα αξιολογηθεί η οικονομικότερη λύση και θα αναδειχθεί ανάδοχος.

Ο κ. Σγουρός έκανε λόγο για πολλαπλά οφέλη που θα έχει για την Αττική η κατασκευή των νέων υποδομών για τη διαχείριση των απορριμμάτων, επισημαίνοντας ότι σε συνδυασμό με τις δράσεις της πρόληψης, της επαναχρησιμοποίησης, της ανακύκλωσης και της ανάκτησης, θα βάλουν την Αττική στον χάρτη των ευρωπαϊκών μητροπολιτικών περιφερειών που διαθέτουν σύγχρονες υποδομές για τη διαχείριση των απορριμμάτων τους.

Αναφέρθηκε επίσης στις προσφυγές που έχουν καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι δήμοι Μαραθώνα και Φυλής κατά των διαγωνισμών και καταλήγοντας κάλεσε τους πάντες σε διάλογο, σε συνεργασία και συνεννόηση, τονίζοντας ότι «ναπολεόντειες εκφράσεις, τακτικές εκφοβισμού και μηνύσεις κατά εργαζομένων, είναι πέρα και έξω από τη λογική και την ηθική της τοπικής αυτοδιοίκησης στη χώρα μας». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ