2013-02-24 13:22:38
Φωτογραφία για Γερμανός βουλευτής σε φτωχούς: Φάτε το κρέας αλόγου που αποσύρθηκε!
Ενώ η υπόθεση στην ΕΕ με τον κιμά αλόγου που βρέθηκε σε κατεψυγμένα προϊόντα με βοδινό κρέας συνεχίζεται στην ΕΕ, ο γερμανός βουλευτής Χάρτβιχ Φίσερ πρότεινε μία λύση για όσα προϊόντα έχουν αποσυρθεί προληπτικά από τα ράφια: Για να μην πάνε χαμένα, θα ήταν καλύτερα να μοιραστούν σε όσους τα έχουν ανάγκη, είπε -και φρόντισε να φάει και ο ίδιος, μπροστά στην κάμερα, για να δώσει το παράδειγμα.

Για να δείξει μάλιστα και εμπράκτως ότι δεν τα θεωρεί επικίνδυνα, έφαγε μπροστά στην κάμερα της γνωστής εφημερίδας Bild το περιεχόμενο μίας συσκευασίας που αγοράστηκε από σούπερ μάρκετ μία ημέρα πριν την απόσυρση της παρτίδας.

Την άποψη του Φίσερ συμμερίστηκε και ο υπουργός αρμόδιος για την αναπτυξιακή πολιτική Ντιρκ Νίμπελ (των Φιλελεύθερων). «Υπάρχουν και στη Γερμανία άνθρωποι που δυσκολεύονται οικονομικά να αγοράσουν τρόφιμα, και έτσι δεν πιστεύω ότι μπορούμε απλώς να πετάμε φαγητό» είπε.


Όπως ήταν φυσικό, αρκετοί συνάδελφοι των δύο πολιτικών επέκριναν τις θέσεις τους. Η υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Ούρσουλα φον ντερ Λέγεν χαρακτήρισε την πρόταση απλώς «αλλόκοτη»: «Πλούσιος ή φτωχός, ο καθένας θέλει να ξέρει τι τρώει», είπε.

«Πίσω από την πρόταση του Φίσερ κρύβεται η άποψη ότι υπάρχουν δύο τάξεις ανθρώπων στο φαγητό» είπε η Ρενάτε Κούναστ των Πρασίνων, ενώ το στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών Αντρέα Νάλες απαίτησε να ζητήσει συγγνώμη ο Φίσερ.

***

Αντιμέτωποι με ένα σοβαρό πρόβλημα βρίσκονται οι κάτοικοι του Γκουάμ, αφού ένα συγκεκριμένο είδος φιδιού απειλεί να τινάξει στον αέρα όλο το οικοσύστημα του νησιού.

Έτσι οι Αρχές αποφάσισαν να «ψεκάσουν» το νησί με νεκρά ποντίκια ως δόλωμα για τα φίδια. Με τη διαφορά ότι στα νεκρά ποντίκια θα έχουν τοποθετήσει ένα δηλητηριώδες φάρμακο.

Το συγκεκριμένο είδος φιδιού, γνωστό ως brown tree snake, έφτασε κατά λάθος στο νησί του Ειρηνικού στη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου με αμερικανικά μαχητικά.

Από τότε έγινε κυριολεκτικά η μάστιγα της περιοχής, αφού έχει εξαφανίσει πολλά είδη πουλιών.

Το όλο σχέδιο θα τεθεί σε εφαρμογή μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου με αφετηρία τη στρατιωτική βάση που διατηρούν οι ΗΠΑ στο νησί. Η ζούγκλα γύρω από τη βάση είναι το σημείο που συγκεντρώνεται το συγκεκριμένο φίδι.

Συνολικά θα πέσουν από ελικόπτερα 2.000 ποντίκια. Στόχος δεν είναι να εξολοθρευτεί παντελώς το φίδι, αλλά να μπορέσει να ελεγχθεί ο πληθυσμός του.

Το Γκουάμ αποτελεί μη ενσωματωμένη περιοχή των ΗΠΑ. Στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου κατακτήθηκε από τους Ιάπωνες, οι οποίοι φέρθηκαν με ιδιαίτερη σκληρότητα στον πληθυσμό.

Απελευθερώθηκε το 1944.

***

Τα μέλη της τοπικής Βουλής κλήθηκαν να επιλέξουν οι ψηφοφόροι στο ινδικό κρατίδιο του Μεγκαλάγια, και τα ονόματα στα ψηφοδέλτια είχαν ενδιαφέρον.

Μεταξύ των 345 υποψηφίων υπήρχε ένα Χίτλερ, ένας Φράνκενστάιν Μομίν,, ένας Τζιμ Κάρτερ Σάγκμα, όπως και ένας Κένεντι Μπαράκ.

Η περίπτωση του 54χρονου Αδόλφου «Λου» Χίτλερ παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Μάλιστα ο πατέρας του εργάστηκε για τον βρετανικό στρατό στη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου, όταν ακόμα η χώρα ήταν αποικία της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.

«Γνωρίζω ότι σε κάποια χρονική περίοδο υπήρξε το πλέον μισητό πρόσωπο στη Γη, γνωρίζω για το Ολοκαύτωμα. Αλλά ο πατέρας μου πρόσθεσε το 'Λου' ανάμεσα στο όνομα και το επίθετο, οπότε είμαστε διαφορετικοί» είπε ο υποψήφιος βουλευτής στο Associated Press.

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι αυτό το όνομα δεν τον εμπόδισε ποτέ να ταξιδέψει στην Ευρώπη ή τις ΗΠΑ. «Πολλές φορές βέβαια στα διαβατήρια με ρωτούσαν για το ονοματεπώνυμό μου, αλλά προφανώς δεν ήταν δική μου επιλογή» τόνισε.

Για την ιστορία, η Ινδία πολέμησε στο πλευρό των Συμμάχων στη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου, ιδίως στη βόρεια Αφρική και την Μπούρμα (σημερινή Μιανμάρ). I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ