2013-02-24 13:19:03
Φωτογραφία για Η Ουάσιγκτον καταδικάζει την ωμότητα της πολύνεκρης επίθεσης με πυραύλους κατά του Χαλεπίου
Οι ΗΠΑ καταδίκασαν χθες βράδυ με δριμύτητα τις βολές πυραύλων κατά του Χαλεπίου, στα βόρεια της Συρίας, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους την Παρασκευή δεκάδες άνθρωποι.

«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ καταδικάζει με τον πλέον απόλυτο τρόπο τις βολές πυραύλων κατά του Χαλεπίου, την τελευταία επίθεση που πραγματοποιήθηκε με πυραύλους Σκουντ κατά προαστίου στα ανατολικά της πόλης», υπογράμμισε η εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ Βικτόρια Νάλαντ σε χθεσινοβραδινή ανακοίνωσή της.

Την Παρασκευή, τουλάχιστον 37 άνθρωποι, μεταξύ τους 19 παιδιά, είχαν βρει τον θάνατο και 150 άλλοι τραυματίσθηκαν από την επίθεση με τρεις πυραύλους Σκουντ στο Χαλέπι. Σύμφωνα με τους αντάρτες οι Σκουντ εκτοξεύθηκαν από τη Δαμασκό, πληροφορία που δεν επιβεβαιώνεται από ανεξάρτητες πηγές.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αυτή η σειρά ωμών επιθέσεων αποτελούν την «πιο πρόσφατη απόδειξη της αδυσώπητης σκληρότητας της συριακής κυβέρνησης και την έλλειψη συμπόνιας για τον συριακό λαό, που προφασίζεται ότι αντιπροσωπεύει».

«Το καθεστώς του 'Ασαντ στερείται νομιμότητας και παραμένει στην εξουσία μόνον μέσω της ωμής βίας», πρόσθεσε στην ανακοίνωσή της η Νάλαντ.

Χθες, η συριακή αντιπολίτευση ανακοίνωσε την αναβολή της συμμετοχής της σε πολλές διεθνείς συναντήσεις στο εξωτερικό σε ένδειξη διαμαρτυρίας για «τη διεθνή σιγή για τα εγκλήματα» που διαπράττουν οι κυβερνητικές δυνάμεις.
express.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ