2013-02-24 13:17:02
Φωτογραφία για Πάτρα: Xαρούμενες παιδικές φωνές κατέκλυσαν την Καρναβαλούπολη στα Ψηλά Αλώνια
Ανεβάζει στροφές το Καρναβάλι των Μικρών με την Καρναβαλούπολη να κυριαρχεί στα Ψηλά Αλώνια αυτό το Σαββατοκύριακο επιφυλάσσοντας δυνατές εκπλήξεις στους λιλιπούτειους καρναβαλιστές, που έχουν κατακλύσει την πλατεία και απολαμβάνουν τον ήλιο και τα παιχνίδια.

Φέτος το θέμα του Καρναβαλιού των Παιδιών είναι «Σαν Παραμύθι» και το πεδίο έμπνευσης και φαντασίας λαμπρό. Στο κεντρικό αυτό θέμα είναι βασισμένες οι κατασκευές των Καρναβαλουπόλεων, τα άρματα και οι δράσεις γενικότερα.

Η Καρβαβαλούπολη υποστηρίζεται και πλαισιώνεται από διάφορες κατασκευές και στοιχεία του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων όπως ένα μεγάλο Καράβι με τη συνοδεία του (γοργόνα, πειρατής, γάτος), ένα Τρένο, την Μπάντα με τέσσερα καρναβαλικά στοιχεία-μουσικούς αλλά και παλαιότερες κατασκευές του Καρναβαλικού Εργαστηρίου άρρηκτα συνδεδεμένες με το θέμα του φετινού Καρναβαλιού των Παιδιών «Σαν παραμύθι» όπως «Το Κάστρο», «Ο Γίγαντας», «Ο Λύκος, τα γουρουνάκια και τα δέντρα», «Πίτερ Παν» κ.α.


Η πλατεία των Υψηλών Αλωνίων έχει μεταμορφωθεί σε έναν τεράστιο παραμυθένιο παιδότοπο, στον οποίο τον ζεστό, κεφάτο, αποκριάτικο τόνο δίνει «εμψυχωμένος» ο τζίτζικας, η μασκότ του Καρναβαλιού των Παιδιών.

Το αναλυτικό πρόγραμμα για σήμερα έχει ως εξής:

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου

ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥΠΟΛΗ

Πλατεία Υψηλών Αλωνίων, 11.00 - 14.00

•Μπαντίνα Δήμου Πατρέων

•«Face Painting» από:

-Το τμήμα Β΄ Αισθητικής 1ης ΕΠΑΣ Πάτρας

-Την CARIERRA Πάτρας – Όμιλος Ξυνή

•Eργαστήρια Τεχνικών Τσίρκου (Ξυλοπόδαρα, Σχοινοβασία, Μπάλα Ισορροπίας, Ακροβατικά με Πανιά)

•Εργαστήρι Χορού και Ρυθμού με την Μαρίνα Αγγελάτου

•«Hip Hop» από τη Σχολή Χορού Μπετίνας Κάτσενου

•«Καρναβαλομαζορέτες» και «Hip Hop» από τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελοκήπων

•«Modern Dance» από τη σχολή χορού Κατερίνας Σταυροπούλου

•«Μια χούφτα παραμύθια» Παράσταση βασισμένη σε τεχνικές τσίρκου και χορού από την ομάδα X- Saltibagos

٠Χορός από τη Σχολή Χορού Πόλυς Γιαννακοπούλου

•Παράλληλα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η λειτουργία της έκθεσης «18 χρόνια Καρναβάλι των Μικρών-Σαν Παραμύθι» στην αίθουσα «Αίγλη» της Veso Mare αλλά και οι επισκέψεις των σχολείων στο πλαίσιο του νέου θεσμού των Εκπαιδευτικών Εκδρομών (Αίθουσα Καρναβαλικού Εργαστηρίου - Ξενάγηση – Κατασκευή – Επίσκεψη στην Παιδική καρναβαλική Έκθεση – Παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού) με τη συμμετοχή 50 Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων, Κέντρων Προσχολικής Αγωγής και άλλων φορέων.

Η Καρναβαλούπολη θα μεταφερθεί το τριήμερο της Παρασκευής 1, Σαββάτου 2 και Κυριακής 3 Μαρτίου στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ