2013-03-01 11:05:04
Φωτογραφία για Εισπράξτε φόρους, αλλιώς έρχονται μειώσεις
Η θα εισπράξετε φόρους, ώστε να αυξηθούν τα έσοδά σας, ή θα μειώσετε περαιτέρω τους μισθούς και τις συντάξεις και θα προχωρήσετε σε απολύσεις στο Δημόσιο Αυτό ήταν το χθεσινό μήνυμα που έστειλε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Κομισιόν στην κυβέρνηση. Λίγες ώρες προτού ξεκινήσουν οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους της τρόικας στην Αθήνα, το ΔΝΤ και η Κομισιόν ξεκαθαρίζουν ότι οι νέα περικοπές και οι απολύσεις εξαρτώνται από την αποτελεσματικότητα στην πάταξη της φοροδιαφυγής και την πρόοδο στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ τόνισε ότι δεν έχουν συζητηθεί με την κυβέρνηση συγκεκριμένοι αριθμοί για απολύσεις, αλλά το «τελικό αποτέλεσμα» θα εξαρτηθεί από την αποτελεσματικότητα του φορολογικού συστήματος.

Επίσης, χθες από τις Βρυξέλλες ανώτερος κοινοτικός αξιωματούχος έκανε λόγο για «υπερτροφικό» δημόσιο τομέα, τόνισε πως η Ε.Ε. αναμένει τα οργανογράμματα ανά υπουργείο σχετικά με τις οργανικές θέσεις που καταργούνται στο Δημόσιο, βάσει των οποίων θα καθοριστούν τριμηνιαίοι στόχοι για υποχρεωτικές αποχωρήσεις μέχρι το τέλος του 2014. Χαρακτήρισε δε, αδιανόητο να προταθούν άλλα μέτρα για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος.


«Κάτι τέτοιο δεν θα ήταν μόνο κατά των όσων ορίζει το Μνημόνιο, αλλά και μια εντελώς ανεύθυνη και ανεξήγητη πράξη». Όποιος είναι στα λογικά του δεν μπορεί να λέει ότι θα πρέπει να ληφθούν επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα για να διατηρηθεί το μέγεθος του Δημοσίου. Αυτό θα το θεωρούσα πέρα ως πέρα απαράδεκτο», είπε χαρακτηριστικά. Πάντως ανώτατο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου επικοινώνησε χθες με ανώτατο αξιωματούχο του EuroWorking Group, ο οποίος φέρεται να υποστήριξε ότι η Ε.Ε. δεν κάνει λόγο για απολύσεις αλλά για μείωση προσωπικού.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί πως η πηγή που μίλησε χθες στις Βρυξέλλες, αναφέρθηκε στην υστέρηση των εσόδων τονίζοντας πως πρέπει να διευκρινιστεί εάν αυτή οφείλεται στον οικονομικό κύκλο ή σε άλλους παράγοντες. Ωστόσο το Eurogroup της Δευτέρας θα επικεντρώσει στο διαρθρωτικό και όχι στο δημοσιονομικό σκέλος της προσαρμογής, με έμφαση στη μείωση τoυ αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, στην οριστικοποίηση της φορολογικής μεταρρύθμισης και στην ολοκλήρωση της ανακεφαλοποίησης των τραπεζών.

sofokleousin.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ