2013-03-01 12:23:02
Φωτογραφία για Σε νέο κελί ο Παπαγεωργόπουλος - Πρώτη δήλωση από τις φυλακές
Δεκτό έκανε η διοίκηση των φυλακών Διαβατών το αίτημα του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου για αλλαγή κελιού, όπως γνωστοποίησε η σύζυγός του, Ελένη, η οποία τον επισκέφθηκε σήμερα στις φυλακές μαζί με συγγενείς και τον παλιό συναθλητή του Γιώργο Μικελίδη Ο κ. Παπαγεωργόπουλος μεταφέρθηκε σε άλλο κελί όπου και πάλι συνολικά κρατούνται δέκα άτομα πλην όμως στην πλειονότητά τους Ελληνες. Στο ίδιο κελί μεταφέρθηκε και ο Μιχάλης Λεμούσιας.

Εξερχόμενη των φυλακών η Ελένη Παπαγεωργοπούλου γνωστοποίησε ότι εντός της ημέρας θα διανεμηθεί ανακοίνωση του συζύγου της, για τον οποίο δήλωσε: «Δόξα τω θεώ, είναι καλά».

Η χθεσινή πρώτη μέρα και η πρώτη νύχτα του Β. Παπαγεωργόπουλου στη φυλακή ήταν -όπως αναμενόταν- τραυματική εμπειρία για τον ίδιο.

Στο ίδιο κελί με το «δεξί του χέρι» σε όλη του την πολιτική διαδρομή, Μ. Λεμούσια, αλλά και με οκτώ Πακιστανούς καταδικασμένους για ληστείες και ναρκωτικά, ενοχλήθηκε από το... ντουμάνι, αφού οι περισσότεροι κάπνιζαν νυχθημερόν και ο ίδιος είναι φανατικός αντικαπνιστής. Το πρώτο πράγμα που έκανε χθες το πρωί ήταν να ζητήσει τη μεταφορά του σε χώρο μη καπνιστών και πήρε την απάντηση ότι το αίτημά του θα εξεταστεί.


Το απόγευμα της Τετάρτης, λίγες ώρες μετά τον εγκλεισμό του, δέχτηκε και την πρώτη του επίσκεψη, από τη σύζυγό του Ελένη, η οποία του μετέφερε ρούχα, σεντόνια, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης. Ο Β. Παπαγεωργόπουλος ενημερώθηκε από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους για την καθημερινότητα της φυλακής, τις ώρες προαυλισμού και τις μέρες του επισκεπτηρίου (Τετάρτη και Παρασκευή) και πέρασε από ιατρικές εξετάσεις.

Προμηθεύτηκε τηλεκάρτα για να μπορεί να τηλεφωνεί στη σύζυγο και σε άλλους οικείους του, ενώ υποχρεώθηκε να παραδώσει γραβάτα και ζώνη, που απαγορεύονται στα σωφρονιστικά καταστήματα.

Ο τέως δήμαρχος έχει πρόσβαση σε τηλεόραση και μπορεί να παρακολουθεί ειδήσεις και ενημερωτικά προγράμματα, μεγάλο μέρος των οποίων αφιερώνεται στον ίδιο και στην καταδικαστική απόφαση.

Σύμφωνα με πηγές εντός της φυλακής, είναι συνεργάσιμος, λιγομίλητος, σιτίζεται και προαυλίζεται κανονικά.

Ο επίσης καταδικασθείς σε ισόβια, τέως ταμίας του Δήμου Π. Σαξώνης αποφασίστηκε να μεταφερθεί στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών και όχι στα Διαβατά, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός, ώστε να αποφευχθεί πιθανό επεισόδιο με τους Β. Παπαγεωργόπουλο και Μ. Λεμούσια!

ΠΗΓΗ: Εθνος Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ