2013-03-02 22:33:07
Φωτογραφία για Νίκος Νικολόπουλος: Συνάντηση με συνδικαλιστές στο Αργοστόλι
Συνάντηση στο ξενοδοχείο Ionian Plaza, με συνδικαλιστές με εν ενεργεία αλλά και πρώην, είχε νωρίς σήμερα το απόγευμα ο εκπρόσωπος του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος και Ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, στα πλαίσια της τριήμερης περιοδείας που πραγματοποιεί στην Κεφαλλονιά.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης και απαντώντας στην ερώτηση των συνδικαλιστών για το “εάν βγαίνουμε από το τούνελ” ο Αχαιός πολιτικός τόνισε: “Τα πράγματα φοβάμαι, ότι δεν βαίνουν προς το καλύτερο. Τις προάλλες, ο Υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε στο Βουλή, ότι ένα νέο κούρεμα χρέους προβλέπεται. Αργά ή γρήγορα θα πάμε σε νέο κούρεμα για τους μισθούς, τις συντάξεις και ό,τι έχει απομείνει από το κράτος πρόνοιας.”

Στην φράση των συνδικαλιστών :”Κύριε Νικολόπουλε, τα είδαμε όλα, έχουμε ''πιάσει πάτο'' πια, τι θα κάνουμε;”, ο παραιτηθείς Υφυπουργός Εργασίας είπε: “Τώρα έρχεται η καταιγίδα. Η οικονομική ασφυξία θα ενταθεί τους επόμενους μήνες. Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα κληθούν να πληρώσουν και πολλαπλάσια χρήματα σε επίπεδο φόρων, εισοδήματος και ακινήτων)”


Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστών μεταφέροντας τις αγωνίες και τους προβληματισμούς πολλών συναδέλφων τους, οι οποίοι δεν μπορούν ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους για τα στεγαστικά δάνεια της πρώτης τους κατοικίας, ο Νίκος Νικολόπουλος χαρακτηριστικά επεσήμανε: “Αυτονόητη θεωρείται η προστασία της πρώτης κατοικίας. Σήμερα, δεν εμπνέει εμπιστοσύνη ότι η Κυβέρνηση θα σεβαστεί τον αδύναμο πολίτη που έχει πρόβλημα και δεν θα διστάσει να του κατάσχει ακόμη και την πρώτη κατοικία. Το Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα θα βρεθεί στην πόρτα κάθε Έλληνα πολίτη που θα τολμήσουν να προχωρήσουν σε κατάσχεση της κατοικίας του”.

Οι παρευρισκόμενοι στην συνάντηση κατά την διάρκεια της συζήτησης συνέκλιναν στην εξής διαπίστωση :”Ειδικά για τα ακίνητα η κοινωνία ασφυκτιά, οι επιχειρήσεις κλείνουν, οι εργαζόμενοι, και πιο πολύ οι άνεργοι, υποφέρουν φρικτά και δημιουργείται κατάθλιψη από την ανασφάλεια και την έλλειψη προοπτικής”.

Τέλος, ο τ. Υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την κακοδιαχείριση είπε: “Άλλοι είναι αυτοί που πρέπει να πληρώσουν και για αυτό εμείς ζητάμε την δέσμευση περιουσιακών τους στοιχείων . Δεν είναι ηθικό η κακοδιαχείριση και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος έχει μετακυλιστεί με το πιο άδικο τρόπο στις πλάτες των πολιτών”.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ