2013-03-04 01:25:03
Φωτογραφία για Στην Πόλη ο Σαμαράς και δέκα ακόμα υπουργοί
Με πολιτική ατζέντα που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί πρώτης γραμμής, αναχωρεί για την Κωνσταντινούπολη το πρωί της Δευτέρας ο πρωθυπουργός, μαζί με τον υπουργό Αμυνας, άλλους 9 υπουργούς κι έναν υφυπουργό, προκειμένου να συμμετάσχουν στο 2ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας.

Μία συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί σ βαρύ κλίμα, με την Αθήνα να εκφράζει σε κάθε τόνο τη δυσφορία της για την τουρκική προκλητικότητα -ιδίως σε ότι έχει να κάνει με το Αιγαίο και τους υδρογονάνθρακες. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει συνάντηση μόλις προσγειωθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Αμπουλάχ Γκιούλ, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει το τετ α τετ με τον ομόλογο του, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν και εκτός από τη κοινή συνέντευξη Τύπου θα εκδοθεί κοινή ανακοίνωση που θα υπογράφουν οι δύο πρωθυπουργοί.

Ελληνες και τούρκοι υπουργοί θα υπογράψουν μία σειρά από διμερείς συμφωνίες (σ.σ
. πιθανότητα έντεκα) και στη συνέχεια θα ακολουθήσει γεύμα. Να σημειώσουμε, πως στη διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ στο υπουργείο Εξωτερικών υπό την προεδρεία του Δημήτρη Αβραμόπουλου (αναχωρεί από σήμερα για την Τουρκία μαζί με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών, Β. Κασκαρέλη) συζητήθηκε το πλαίσιο της στρατηγικής που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση σε αυτό το ταξίδι και κυρίως η τακτική που θα έχουν οι υπουργοί στις διμερείς επαφές τους με τους ομολόγους τους.

Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, αναφέρουν πως οι προς υπογραφή συμφωνίες -ακόμη και αυτής της λαθρομετανάστευσης- δεν εντάσσονται στην υψηλή διπλωματική ατζέντα, ωστόσο το ζητούμενο είναι πόσο θα προχωρήσει η υλοποίηση των συμφωνιών αυτών. Διότι από τα μνημόνια συνεργασιών που υπεγράφησαν στο 1ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας από τις κυβερνήσεις Παπανδρέου - Ερντογάν το 2010 δεν υλοποιήθηκε σχεδόν κανένα...
iapopsi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ