2013-03-04 02:38:03
Φωτογραφία για Νίκη Ευρώπης!
Ο Παναθηναϊκός, χάρη στα γκολ των Βιτόλο και Σο, πήρε το Αθηναϊκό ντέρμπι, έπιασε στην 5η θέση τον ΠΑΣ Γιάννινα και παράλληλα... πέτυχε το δεύτερο σερί «τρίποντο» στο φετινό πρωτάθλημα. Θετικό ντεμπούτο έκανε ο Φιγκερόα και αν ήταν πιο εύστοχος θα σκόραρε στην…πρεμιέρα του Έτσι έπαιξαν: Ο Έβαντ Λίνεν ακολούθησε το 4-4-2 και τοποθέτησε τον Κωνσταντόπουλο κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Τσουκαλάς, αριστερά ο Τσουμάγκας και στο κέντρο της άμυνας ο Μπουγαΐδης με τον Κουτρουμπή. Μητρόπουλος και Φέτσης στα χαφ, δεξιά ο Κορδέρο, αριστερά ο Γκερέιρο και ο Κατίδης πίσω από τον Πετρόπουλο.

Ο Φάμπρι Γκονζάλες πιστός στο 4-2-3-1, παρέταξε τους Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Σεϊταρίδης, αριστερά ο Μαρίνος και στο κέντρο της άμυνας οι Μπουμσόνγκ και Πίντο. Σε ρόλο ανασταλτικών μέσων οι Βιτόλο και Σο, ενώ μπροστά τους ο Μαυρίας από τα αριστερά, ο Σισοκό από τα δεξιά και ο Ζέκα πίσω από τον Εσπάρθα.


Έχασε το κέντρο

Οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν ύστερα από την καλή εμφάνιση στον αγώνα πρωταθλήματος και την νίκη με τον ΟΦΗ στην 23η αγωνιστική. Ο Παναθηναϊκός έχασε κατά κράτος την…μάχη του κέντρου, με την Ένωση να έχει την καθολική υπεροχή στο ματς, να αναπτύσσεται σωστά και να δημιουργεί τέσσερις τελικές φάσεις στο πρώτο μισό του ματς.

Λείπει ο Τοτσέ Η απουσία του Χοσέ Τοτσέ, δεν είναι εμφανέστατη. Ο Φάμπρι έχρισε Εσπάρθα, ως αντικαταστάτη του συμπατριώτη του, Χοσέ Τοτσέ. Ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός δεν έχει καταφέρει να φανεί και μοιάζει αποκομμένος από την τριπλέτα: Μαυρίας, Σισοκό, Ζέκα. Οι ποδοσφαιριστές του Φάμπρι, δεν έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν με αξιώσεις καμία ευκαιρία για γκολ, με την σημαντικότερη να προέρχεται από…λάθος.

Παραλίγο…αυτογκόλ!

Στο 43ο λεπτό ο Σεϊταρίδης σέντραρε από τα δεξιά προσπαθώντας να βρει τον Εσπάρθα, με τον Κουτρουμπή – κεντρικό αμυντικό της ΑΕΚ – στην προσπάθειά του να απομακρύνει, έστειλε την μπάλα ελάχιστα έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, παραχωρώντας κόρνερ στους «πράσινους».

Η…ανάσταση του Τριφυλλιού!

Αν και ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο ήταν άφαντος, στην δεύτερη…πράξη έδειξε αναγεννημένος, πίεσε ψηλά και κατάφερε να δημιουργήσει αφενός φάσεις για γκολ και αφετέρου να τις μετουσιώσει σε γκολ. Οι «πράσινοι» πέταξαν τα πρώτα 45λεπτά, ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο βρήκαν την…ταυτότητά τους και ηγήθηκαν στον αγωνιστικό χώρο και στο σκορ.

Αντικαταστάτες του Τοτσέ οι Βιτόλο και Σο…

Μπορεί ο Γιοκίν Εσπάρθα να πήρε την θέση του Τοτσέ στο βασικό σχήμα, ωστόσο οι δυο ανασταλτικοί μέσοι τον αντικατέστησαν επάξια. Κι αυτό διότι, αρχικά ο Βίκτορ Βιτόλο στο 55, ύστερα από την σέντρα του Ζέκα άνοιξε το σκορ και με τον ίδιο τρόπο ο Σο διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του, καθότι επωφελήθηκε από την εκτέλεση φάουλ του Σεϊταρίδη.

«Πρεμιέρα» Φιγκερόα…

Ο Λουτσιάνο Φιγκερόα έκανε ντεμπούτο με την φανέλα του Παναθηναϊκού, καθότι αντικατέστησε τον Εσπάρθα στο 85ο λεπτό. Μάλιστα στην πρώτη του επαφή με την μπάλα παραλίγο να…ανοίξει λογαριασμό με την πράσινη φανέλα, αφού ο Αργεντινός ήταν ο δέκτης της μπαλιάς του Σισοκό, ωστόσο ο 32χρονος φορ δεν μπόρεσε να βρει τον στόχο.

Ο MVP: Ο Ζέκα ήταν αυτός όπου έδωσε το σύνθημα για την αποψινή νίκη του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, αφού ο Πορτογάλος ήταν ο δημιουργός του πρώτου γκολ για τον Παναθηναϊκού, που εν τέλει έλυσε τα πόδια των «πράσινων».

Ο άφαντος: Η ΑΕΚ περίμενε πολλά από τον Αντώνη Πετρόπουλο, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν κατάφερε να απειλήσει τον Ορέστη Καρνέζη, μολονότι η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο είχε την υπεροχή.

Η φάση του αγώνα: Ένα λεπτό μετά το πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού, ο Κατίδης επωφελείται από το λάθος του Πίντο, ωστόσο το πλασέ του δεν βρήκε δίκτυα. Αυτή η φάση είναι κομβική για τον αγώνα, αφού αν ο νεαρός μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ ευστοχούσε, το παιχνίδι θα έπαιρνε άλλη τροπή.

Στάθηκε καλά: Ο Λουτσιάνο Φιγκερόα πήρε το βάπτισμα του πυρός, καθώς στο σημερινό ντέρμπι αγωνίστηκε για πέντε λεπτά, ενώ πήγε να σκοράρει. Ο Αργεντινός παρότι δεν μπορεί να κριθεί στο λίγο διάστημα που αγωνίστηκε, παρόλα αυτά έδειξε διάθεση και όρεξη, κάτι που έλειπε από τον Παναθηναϊκό στο πρώτο μέρος.
trifylli.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ