2012-03-30 14:30:07
Φωτογραφία για Ενδεκάδα... made in Greece για τον Ολυμπιακό της νέας χρονιάς!
Ο σχεδιασμός του Ολυμπιακού περιλαμβάνει ελληνοποίηση, ενώ και οι δανεικοί έχουν πείσει για θέση στην ομάδα. Το gazzetta.gr παρουσιάζει τους έντεκα της ερυθρόλευκης λίστας.

Μιχάλης Σηφάκης

Τον θέλει γιατί: Μέχρι πριν τον σοβαρό τραυματισμό του ήταν ίσως ο κορυφαίος Έλληνας τερματοφύλακας με πολύ καλή παρουσία κάτω από τα δοκάρια του Άρη. Επιπλέον στον Ολυμπιακό θεωρούν ότι ο Σηφάκης δικαιούται να πάρει μία δεύτερη ευκαιρία στο λιμάνι.

Ξεχωρίζει γιατί: Ο διεθνής γκολκίπερ δεσπόζει για τα αντακλαστικά του. Τα ρεφλέξ που έχει στο ματς. Βέβαια το αρνητικό γι' αυτόν είναι πως χρειάζεται πια χρόνο για να επανέλθει στα συνήθη του αγωνιστικά επίπεδα και να ξαναγίνει ο Σηφάκης, που όλοι ξέραμε και βλέπαμε.

Το... ταμείο: Το συμβόλαιο του Σηφάκη λήγει φέτος το καλοκαίρι και ο ίδιος έχει το δικαίωμα να διαπραγματευθεί αυτήν την στιγμή το μέλλον του με την ομάδα της αρεσκείας του. Ο Κρητικός γκολκίπερ δεν προχώρησε σε ανανέωση της συνεργασίας του με τον Άρη.


Όπως όλα δείχνουν δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Η αξία του κυμαίνεται περίπου στα 3 εκατ. ευρώ, όμως ο ίδιος θα ζητήσει αναμφίβολα περισσότερα σε σχέση με όσα έπαιρνε στην προηγούμενη θητεία του στον Ολυμπιακό.

Γιάννης Σκόνδρας

Τον θέλει γιατί: Πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν με την ομάδα του Ατρομήτου και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού εξετάζουν την περίπτωσή του για την δεξιά πτέρυγα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν  οι  Τοροσίδης και  Μανιάτης, ωστόσο από τη στιγμή που ο δεύτερος έχει περάσει στη μεσαία γραμμή είναι πολύ πιθανό οι «ερυθρόλευκοι» να κινηθούν για την απόκτηση ενός ακόμα δεξιού μπακ. Τον έχουν τσεκάρει αρκετές φορές και έχουν μείνει ικανοποιημένοι από την εικόνα του,

Ξεχωρίζει γιατί: Αρχηγός του Ατρομήτου σε ηλικία 22 ετών, κάτι που δείχνει τις ηγετικές του ικανότητες. Η βάση του είναι το δεξί άκρο, ωστόσο μπορεί να παίξει τόσο ως στόπερ όσο και ως αριστερός μπακ. Πολύ γρήγορος, δυνατός, με ειδικότητα στο ανασταλτικό κομμάτι. Οι αντοχές του τον βοηθούν να προωθείται αρκετά και να βοηθά, κάτι άλλωστε που έχει προσέξει ο Βαλβέρδε. Ο Σκόνδρας με 24 ματς φέτος είναι στα βασικά στελέχη της εξαιρετικής πορείας.

Το... ταμείο: Ο διεθνής δεξιός μπακ αρέσει πολύ και αν στον Ολυμπιακό αποφασίσουν να κινηθούν για την απόκτησή του τότε θα έχουν το πάνω χέρι. Η τιμή του δεν ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ, ωστόσο οι σχέσεις των δυο συλλόγων είναι εξαιρετικές γεγονός που θα κάνει ακόμα ευκολότερη την μετακίνησή του

 Κώστας Μανωλάς

Τον θέλει γιατί: Στροφή στην ελληνική αγορά για τον Ολυμπιακό και στη λίστα παραμένει ο Κώστας Μανωλάς. Ο 20χρονος κεντρικός αμυντικός είναι από τους πιο ελπιδοφόρους παίκτες, ταλέντο και εμπειρία που λίγοι έχουν στην ηλικία του. Βρέθηκε κοντά στην Έβερτον, είχε συμφωνήσει με τη Ντνιέπρ, ωστόσο έμεινε στην ΑΕΚ και το καλοκαίρι μένει ελεύθερος. Ο Μανωλάς αρέσει στους Πειραιώτες, πιστεύουν πως μπορεί να βοηθήσει με την κατάλληλη δουλειά και σίγουρα αν προχωρήσουν οι ερυθρόλευκοι τη μεταγραφή θα τον βάλουν αμέσως στα βαθιά Ξεχωρίζει γιατί:Σε ηλικία 20 ετών και τα περιθώρια εξέλιξής του είναι πολλά... Ξεχωρίζει για την ταχύτητά του, το νεύρο στο παιχνίδι του και την αυτοπεποίθηση που έχει παρά το νεαρό. Καλός στον αέρα, μπορεί να βοηθήσει τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Πολλές φορές οι τοποθετήσεις και οι επεμβάσεις του είναι άψογες, ειδικά όταν είναι ήρεμος στο παιχνίδι του.

Το... ταμείο: Τον Ιανουάριο βρέθηκε κοντά στην Έβερτον, αλλά και μια ανάσα από την Ντνιεπρ, με το θέμα να χαλάει στο οικονομικό. Το καλοκαίρι πάντως μένει ελεύθερος, η μεταγραφή του γίνεται πιο εύκολη με τον ίδιο να επιθυμεί ένα ποσό κοντά στις 500.000 ευρώ. Ο Μανωλάς παραμένει στο στόχαστρο ευρωπαϊκών κλαμπ, όμως δεν δείχνει αντίθετος σε ελκυστική πρόταση από τον Ολυμπιακό, μιας και η κατάσταση στην ΑΕΚ τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν επιτρέπει ανοίγματα για ανανεώσεις συμβολαίων

 Δημήτρης Σιόβας

Τον θέλει γιατί: Από τους πιο υποσχόμενους Έλληνες αμυντικούς και ήδη στα 23 του χρόνια είναι μέλος της Εθνικής Ελλάδας, παρά το γεγονός αγωνίζεται στον Πανιώνιο. Ο διεθνής στόπερ με διαρκή ανοδική πορεία, δείχνει έτοιμος να κολυμπήσει στα δύσκολα και στο φετινό πρωτάθλημα έκανε τη διαφορά με τις εμφανίσεις του. Ηγετικές ικανότητες, θυμίζει τον Παπαδόπουλο και δίπλα του είναι σίγουρο πως μπορεί να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο.

Ξεχωρίζει γιατί: Εξαιρετική σεζόν για τον Σιόβα, ο οποίος αποτελεί τον ηγέτη στην αμυντική γραμμή του Πανιωνίου. Με 30 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις είναι στους κορυφαίους της νέας φουρνιάς Ελλήνων, ξεχωρίζει για τη δυναμική του, τις σωστές τοποθετήσεις του και τις ικανότητές του στο ψηλό παιχνίδι. Η ταχύτητα δεν είναι στα πλεονεκτήματά του, ωστόσο υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, με την ποδοσφαιρική του μετοχή να έχει... εκτοξευθεί!

Το... ταμείο: Τον 23χρονο διεθνή έχουν παρακολουθήσει αρκετά μάτια από το εξωτερικό, από Μπουντεσλίγκα και Καμπιονάτο μέχρι... Ελβετία, ωστόσο αποτελεί κοινό μυστικό πως ο Σιόβας έχει κλείσει ήδη στον Ολυμπιακό και στο τέλος της σεζόν αναμένεται να ανακοινωθεί. Ο διεθνής στόπερ αποτελεί σημαντικό περιουσιακό στοιχείο για τον Πανιώνιο, με τα σενάρια να μιλούν για αγορά από τους ερυθρόλευκους έναντι ποσού που ξεπερνά το 1.5 εκατ.

 Γιάννης Ζαραδούκας

Τον θέλει γιατί: Είναι ένας ικανός αριστερός μπακ που λόγω συγκυριών δεν μπόρεσε να παίξει ούτε μία φορά φέτος με την φανέλα του Ολυμπιακού. Έτσι οι ιθύνοντες της ομάδας τον έδωσαν ως δανεικό στον ΠΑΣ Γιάννινα, όπου εκεί όμως είχε την ατυχία να τραυματιστεί σοβαρά και να τεθεί... off.

Ξεχωρίζει γιατί: Είναι ένας καλός αμυντικός. Για Έλληνας μπακ είναι αρκετά γρήγορος και ιδιαίτερα δυνατός. Επίσης έχει καλό αριστερό πόδι.

Το... ταμείο: Ο Ζαραδούκας που δεν αγωνίζεται αυτήν την περίοδο λόγω του τραυματισμού του γυρίζει στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι. Ο διεθνής μπακ έχει συμβόλαιο με τον ΠΑΣ Γιάννινα μέχρι τον φετινό Ιούνιο. Με τους ερυθρόλευκους έχει υπογράψει έως το 30.06.2014 με την αξία του να υπερβαίνει το 1 εκατ. ευρώ.

Ανδρέας Τάτος

Τον θέλει γιατί: Ο Ανδρέας Τάτος είναι ένας παίκτης που είναι σε θέση να κάνει την διαφορά στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Κάνει αρκετά χιλιόμετρα, είναι μαχητικός, πασάρει, οργανώνει και κάποιες φορές βάζει και γκολ.

Ξεχωρίζει γιατί: Ο διεθνής μέσος είναι το... μυαλό στο κέντρο του Ατρομήτου. Έχει καλή κάθετη πάσα, αξιοποιεί καλά τους κενούς χώρους ενώ έχει συνεργαστεί -ως επί το πλείστον- πολύ καλά φέτος με Μήτρογλου, βοηθώντας τον στο να βάλει αρκετά γκολ.

Το... ταμείο: Ο Τάτος είναι και αυτός δανεικός στον Ατρόμητο από τον Ολυμπιακό. Υποχρεούται να γυρίσει στο λιμάνι μετά την λήξη του δανεισμού του στις 30 Ιουνίου. Ο νεαρός άσος έχει συμβόλαιο με τους πρωταθλητές Ελλάδας έως τις 30 Ιουνίου του 2016 (η αξία του κοστολογείται περίπου στο 1,5 εκατ. ευρώ). Είναι δεδομένο ότι το τεχνικό τιμ της ομάδας θα τον... τσεκάρει και θα του δώσει ευκαιρίες.Σουμπίνιο

Τον θέλει γιατί: Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που έχει αρκετά κοινά στοιχεία με τον Ανδρέα Τάτο. Είναι ένας παίκτης με ικανότητα στην οργάνωση και στην πάσα και ο οποίος για τα δεδομένα του ελληνικού πρωταθλήματος είναι αρκετά γρήγορος.

Ξεχωρίζει γιατί: Βάζει αρκετά γκολ. Με την φανέλα του Λεβαδειακού, όπου παίζει ως δανεικός από τον Ολυμπιακό, έχει σκοράρει ουκ ολίγες φορές. Συνολικά σε 17 αναμετρήσεις φέτος στο πρωτάθλημα μετρά 8 γκολ. Υπενθυμίζεται πως στο πρώτο μισό αγωνιζόταν στον ΟΦΗ, όπου επίσης είχε αφήσει θετικές εντυπώσεις.

Το... ταμείο: Ο Σουμπίνιο έχει υπογράψει συμβόλαιο για τον δανεισμό του στους Βοιωτούς έως τον Ιούνιο του 2012. Με τον Ολυμπιακό δεσμεύεται έως τις 30/06/2014 και η αξία του είναι περίπου στις 900 χιλιάδες ευρώ. Πρόκειται για άλλον έναν ποδοσφαιριστή που θα... σκαναριστεί ξανά στο λιμάνι και ο οποίος υπό προϋποθέσεις θα έχει την δυνατότητα να δείξει τις ικανότητές του.Θεόδωρος Βασιλακάκης:

Τον θέλει γιατί: Ο Βασιλακάκης είναι ένα καλό χαφ, που έχει ξεχωρίσει στην Ξάνθη και γενικά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αγωνίζεται και ως αμυντικός και ως κεντρικός χαφ και μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην ανάπτυξη και την κυκλοφορία της μπάλας.

Ξεχωρίζει γιατί: Έχει τρεξίματα, αρκετά μεγάλες αντοχές και καλή μεταβίβαση. Δεν διακρίνεται για τα επιθετικά του χαρίσματα, καθώς σκοράρει λίγο. Είναι πιο πολύ δημιουργικός παίκτης, που όμως μπορεί να πρεσάρει και να μαρκάρει αρκετά καλά.

Το... ταμείο: Το συμβόλαιό του με την Ξάνθη λήγει στις 30.06.2012. Ο παίκτης κοστολογείται με 850.000 ευρώ, ωστόσο η ακριτική ομάδα θα τον έδινε για 400 με 600 χιλιάδες ευρώ.Θανάσης Καραγκούνης:Τον θέλει γιατί: Είναι ένας ταλαντούχος και εξελίξιμος ακραίος ποδοσφαιριστής. Μπορεί και να παίξει και ως δεξί και ως αριστερό χαφ και διακρίνεται για την ταχύτητά του και την καλή του τεχνική κατάρτιση.

Ξεχωρίζει γιατί: Ο Καραγκούνης δεσπόζει για τις πλαγιοκοπήσεις του και το καλό του πόδι. Γενικότερα είναι ένας παίκτης που αναμένεται να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα. Είναι ένας εξτρέμ που έχει ήδη απασχολήσει συλλόγους του εξωτερικού και ο οποίος αποτελεί μία σημαντική μονάδα για τον Ατρόμητο. 

Το... ταμείο: Παραμένει στην ερυθρόλευκη λίστα, όχι όμως τόσο ψηλά όσο τα προηγούμενα χρόνια. Η τιμή πώλησης δεν ξεπερνά τις 800.000, με τον Ολυμπιακό να γνωρίζει πως αν αποφασίσει να κινηθεί θα έχει τον πρώτο λόγο.

Παναγιώτης Βλαχοδήμος

Τον θέλει γιατί: Ίσως ότι πιο... εντυπωσιακό έχει να παρουσιάσει η φετινή Σούπερ Λιγκ! Ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος αποτελεί ένα μεγάλο ταλέντο έτοιμο να αρπάξει την ευκαιρία και ο Ολυμπιακός τον είχε τσεκάρει πριν ακόμα γίνει η ζημιά στα Πηγάδια! Εκρηκτικός παίκτης, μπορεί να τα βγάλει πέρα στα δύσκολα, ενώ καλύπτει θέσεις στις οποίες ο Ολυμπιακός θα ήθελε ενίσχυση και ειδικά από την ελληνική αγορά. Παίκτης με πολλές προοπτικές, χαρακτήρα και κόντρα στους μεγάλους έδειξε ότι το έχει...

Ξεχωρίζει γιατί: Η εκρηκτικότητά, η ταχύτητα, το σουτ και η ντρίμπλα είναι στοιχεία που τον βοηθούν να κάνει τη διαφορά στον αγωνιστικό χώρο. Μπορεί να παίξει εξαιρετικά σε ανοιχτό γήπεδο, μπορεί να διασπάσει άνετα μια άμυνα, ενώ και οι κάθετές του έχουν βοηθήσει αρκετά την Ξάνθη. Μπορεί να παίξει στα δεξιά και τα αριστερά της επίθεσης, όμως είναι ικανός να παίξει και στο κέντρο, κάτι που τον κάνει ακόμα πιο περιζήτητο. Έχει 25 ματς με την Ξάνθη, έχει σκοράρει 3 φορές, ενώ έχει κάνει και άλλες 3 ασίστ.

Το... ταμείο: Μετά τον Σιόβα, ο Βλαχοδήμος αποτελεί τον δεύτερο βασικότερο μεταγραφικό στόχο από την ελληνική αγορά. Η τιμή του ξεπερνά τις 700.000 ευρώ και η Ξάνθη είναι διατεθειμένη να τον παραχωρήσει αν ικανοποιηθεί οικονομικά. Ο ίδιος αισθάνεται έτοιμος για το μεγάλο βήμα και στα θετικά για τον Ολυμπιακό είναι πως από την Ελλάδα παίζει μόνος, μιας και οι Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ δεν έχουν τα χρήματα για να χτυπήσουν.

 

Κώστας ΜήτρογλουΤον θέλει γιατί: Ο Κώστας Μήτρογλου αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά περιουσιακά στοιχεία του Ολυμπιακού Ο διεθνής φορ που αγωνίζεται με την μορφή δανεισμού στον Ατρόμητο είναι από τους κορυφαίους επιθετικούς της κατηγορίας, έχοντας 15 γκολ σε 24 αγώνες φέτος με την ομάδα του Περιστερίου!

Ξεχωρίζει γιατί: Είναι... τσαμπουκάς στο γήπεδο και γενικά πολύ δυνατός παίκτης, καλός με την μπάλα στα πόδια, έχει καλό ξεπέταγμα και είναι γρήγορος. Εκτός των άλλων έχει μεγάλη έφεση το σκοράρισμα, έχοντας την ικανότητα να κάνει την μισή φάση γκολ!

Το... ταμείο: Ο δανεισμός του Μήτρογλου ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και πιο συγκεκριμένα στις 30 Ιουνίου του 2012. Ο ίδιος έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό έως το 2013. Ο νεαρός επιθετικός συνεχίζει να έχει αρκετά μεγάλη αξία στο ποδοσφαιρικό... χρηματιστήριο (φτάνει μέχρι τα 3 εκατ. ευρώ) και θα επανέλθει στο ρόστερ των Πειραιωτών. Ωστόσο εάν μείνει στο λιμάνι ο Ερνέστο Βαλβέρδε τα δεδομένα θα διαφοροποιηθούν.
Tsouvali
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ