2013-03-04 17:48:39
Φωτογραφία για Νέες ποινικές διώξεις κατά των αδερφών Ψωμιάδη
Νέες ποινικές διώξεις εναντίον του Παναγιώτη και του Διονύση Ψωμιάδη ασκήθηκαν από την εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για την υπόθεση με τα «45άρια», σύμφωνα με όσα αναφέρει το seleo.gr

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ηθική αυτουργία σε απιστία σε βάρος του δημοσίου από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αφορά σε 456 έργα για την περίοδο 2006 – 2010 και η ζημιά που υπέστη το ελληνικό δημόσιο υπολογίζεται σε 4,1 εκατ. ευρώ, καθώς η τότε νομαρχία ανέθετε τα έργα απευθείας με πρόχειρους διαγωνισμούς.

Στη δικογραφία διαπιστώνεται κατ’ εξακολούθηση παράβαση της υπουργικής απόφασης, σύμφωνα με την οποία για κάθε έτος επιτρέπεται η ανάθεση με πρόχειρο διαγωνισμό ενός μόνον έργου ύψους μέχρι 45.000 ευρώ για κάθε ειδικό φορέα και ΚΑΕ.

Οπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της δικαστικής έρευνας, τα έργα που χαρακτηρίστηκαν «45άρια» κατασκευάστηκαν με εξαιρετικές και συνοπτικές διαδικασίες και ουσιαστικά με ανάθεση άνευ διαγωνισμού.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ