2013-03-04 17:49:27
Φωτογραφία για 360 άνεργοι γιατροί στην Πάτρα - Στον δρόμο της ξενιτειάς
Συρρικνώνεται ο ιατρικός κόσμος της περιοχής μας. Τα δύο τελευταία χρόνια έβαλαν λουκέτο 35 ιατρεία, ενώ 139 μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών έφυγαν για το εξωτερικό τη χρονιά που πέρασε λόγω της αυξημένης ανεργίας που μαστίζει τον κλάδο αλλά και των αυξημένων χρεών των ασφαλιστικών ταμείων.

Μάχη για μία θέση στο κακοπληρωμένο δημόσιο σύστημα υγείας.

Στην αναζήτηση «σωσιβίων» βρίσκεται ένας μεγάλος αριθμός γιατρών της πόλης μας που υπό τις επικρατούσες συνθήκες αδυνατούν να κρατήσουν τα ιατρεία τους ανοιχτά. Σε ακόμα χειρότερη κατάσταση είναι οι νέοι γιατροί που βρίσκονται στη λίστα αναμονής για να ξεκινήσουν ειδικότητα.

Αποκαλυπτικά τα στατιστικά στοιχεία που μας παραχώρησε η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι:

·Αριθμός των γιατρών που βρίσκονται σε αναμονή για ειδικότητα: 360

·Αριθμός ανέργων ιατρών: 360.


·Αριθμός ιατρείων που έχουν διακόψει εργασία: 35 τα έτη 2010-2012.

·Αριθμός ιατρών που έλαβαν πιστοποιητικό για άσκηση ιατρικού επαγγέλματος εκτός Ελλάδος: Ετος 2010 -65, έτος 2011 -125, έτος 2012-139.

Πίσω από τα παραπάνω νούμερα υπάρχουν τρεις βασικές αιτίες, όπως μας αναφέρει η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αννα Μαστοράκου: «Η πρόωρη συνταξιοδότηση ενεργών γιατρών, η μετανάστευση στο εξωτερικό και το κλείσιμο ιατρείων στην Πάτρα με σκοπό την μεταδημότευση».

Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ της Μαρίνας Ριζογιάννη στην "ΠτΔ"
PELOP.GR
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ