2013-03-11 19:34:04
Φωτογραφία για Έζησαν τον εφιάλτη του ρατσισμού
Έναν Βούλγαρο και την οικογένεια του που ζει σε σπίτι των Μοιρών χωρίς ρεύμα έβαλε στο στόχαστρο μία παρέα ανήλικων κουκουλοφόρων που με σιδηρολοστούς, πέτρες και αυγά του επιτέθηκαν... το βράδυ της περασμένης Πέμπτης. 

Το χρονικό του... μίσους προκαλεί οργή και προβληματισμό και φέρνει στην επιφάνεια, με τον πλέον δυσάρεστο τρόπο την, εκτός ελέγχου, έξαρση του ρατσισμού σε χωριά της Κρητικής υπαίθρου.

Πιο συγκεκριμένα η οικογένεια μεταναστών έζησε τον τρόμο πέφτοντας θύμα ενός πρωτοφανούς περιστατικού βιαιότητας στις Μοίρες. Σύμφωνα με την καταγγελία, ομάδα 15 - 20 ατόμων - ανάμεσά τους και ανήλικοι μαθητές - που φορούσαν κουκούλες επιτέθηκαν με τούβλα και σιδηρολοστούς στο σπίτι που διαμένει ο μετανάστης, έσπασαν τα τζάμια του σπιτιού, μπήκαν μέσα στην αυλή και προσπαθούσαν με γροθιές και κλωτσιές να γκρεμίσουν την πόρτα εισόδου, προκαλώντας το φόβο και τον πανικό σε όλα τα μέλη της οικογένειας και ιδιαίτερα στο μικρότερο παιδί τους. Η καταγγελία έγινε από το τοπικό όργανο του ΚΚΕ.


Κλειδωμένοι

Αξιοσημείωτο είναι, μάλιστα το γεγονός ότι μετά το απαράδεκτο περιστατικό ο τρομοκρατημένος μετανάστης και η οικογένεια του έχουν αναγκαστεί να κλειδαμπαρωθούν στο σπίτι τους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνθρωπος αυτός αναγκάστηκε να βάλει λαμαρίνες και να κλείσει τα πορτοπαράθυρα του σπιτιού του γιατί φοβάται μην τον ...επισκεφτούν ξανά εκείνοι που με τη συμπεριφορά και τη στάση τους προσέβαλαν και τους Κρητικούς αλλά και τη Μεσαρά ειδικότερα. Ο οικονομικός μετανάστης, Βούλγαρος στην καταγωγή, απέφυγε να καταγγείλει στην αστυνομία το περιστατικό σε μια προσπάθεια να σταματήσει εκεί η υπόθεση ωστόσο ο τρόμος που βίωσε η οικογένεια του ήταν τέτοιος που η υπόθεση μαθεύτηκε στη γύρω περιοχή. Το ρατσιστικό περιστατικό βίας, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, δεν υπάρχει καταγεγραμμένο στο βιβλίο συμβάντων του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών, ωστόσο έγινε γνωστό από την πρώτη στιγμή στην περιοχή όπου διαμένει ο Βούλγαρος με την οικογένεια του που μπήκε στο μάτι της συμμορίας.

Σε ένα σπίτι χωρίς ρεύμα

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες πάντως όλα έγιναν το βράδυ της Τσικνοπέμπτης όταν η... παρέα των 20 ατόμων με μάσκες και κουκούλες αλλά και με λοστούς στα χέρια και με αυγά πήγε στο σπίτι του Βούλγαρου, όπου διαμένει αυτός με τη γυναίκα, την κόρη του και τον 8 ετών εγγονό του. Το σπίτι είναι χωρίς ρεύμα αφού ο Βούλγαρος το τελευταίο χρονικό διάστημα κάνει ελάχιστα μεροκάματα στις ελιές και τα χρήματα δεν αρκούσαν και για την παροχή του ρεύματος, λένε οι πληροφορίες.

Έτσι οι νεαροί κουκουλοφόροι, εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι του σπιτιού, άρχισαν να χτυπούν τις πόρτες και τα παράθυρα με τους λοστούς, να σπάνε τα τζάμια και να πετάνε αυγά κάνοντας τρομακτικό θόρυβο και ξεσηκώνοντας στο πόδι τη γειτονιά. Το 8χρονο αγόρι τρομοκρατημένο υπέστη σοκ μέσα στο σκοτάδι ενώ η απαράδεκτη παρέα δε σταμάτησε να κάνει φασαρία και να απειλεί τη φοβισμένη οικογένεια, αναφέρουν οι πληροφορίες, μέχρι που έπεσε η κεντρική πόρτα. Οι κουκουλοφόροι έφυγαν από τη γειτονιά ωστόσο κανείς δεν είπε τίποτα πουθενά. Με το πρώτο φως της μέρας όμως το περιστατικό έγινε γνωστό, αναφέρουν οι πληροφορίες, όταν τα παιδιά συζητούσαν μεταξύ τους τα ...κατορθώματα της προηγούμενης βραδιάς!

Κλιμάκιο ανθρώπων του ΚΚΕ από την περιοχή επισκέφθηκε τον μετανάστη βιοπαλαιστή στο σπίτι του το επόμενο κιόλας πρωί και είδε τα σπασμένα παράθυρα, τη διαλυμένη πόρτα και τα αυγά στους τοίχους, σημάδια ντροπής και φρίκης μιας κοινωνίας που προσπαθεί να επιβιώσει με λανθασμένους τρόπους έχοντας δεχτεί απαράδεκτες επιρροές και μαθήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βούλγαρος με τη γυναίκα του ζουν χρόνια στην Ελλάδα και σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν έχουν ενοχλήσει ποτέ κανένα. Η υπόθεση αυτή με την ανήλικη συμμορία που επιτέθηκε στην οικογένεια των μεταναστών τη βραδιά της Τσικνοπέμπτης στις Μοίρες έχει θορυβήσει και έχει προβληματίσει την περιοχή της Μεσαράς που δεν είναι συνηθισμένη σε τέτοια ρατσιστικά φαινόμενα και πολύ περισσότερο όταν αυτά προέρχονται από ανήλικους. Το θέμα αναμένεται να τεθεί απόψε και στο Δημοτικό Συμβούλιο Φαιστού.

prismanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ