2013-03-11 19:54:04
Φωτογραφία για Πολωνός πρωθυπουργός: Συζητάμε το πότε και όχι το αν θα υιοθετήσουμε το ευρώ
Η Πολωνία είναι αποφασισμένη να γίνει μέλος του ευρώ και συζητά το πότε και όχι το εάν, θα υιοθετήσει το κοινό νόμισμα... της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ο Πολωνός πρωθυπουργός Donald Tusk.

Η Πολωνία είναι αισιόδοξη ότι η ένταξη στην χρεωμένη ευρωζώνη δεν χρειάζεται να είναι μειονέκτημα για τα μέλη της, πρόσθεσε. «Οι ολιγαρκείς κοινωνίες τα πάνε καλά είτε χρησιμοποιούν το ενιαίο νόμισμα της ΕΕ είτε όχι», δήλωσε ο Tusk σε συνέντευξη Τύπου στην πρωτεύουσα της Εσθονίας Tallinn, που έδωσε με τον Εσθονό ομόλογό του Andrus Ansip.

«Όταν είμαι στην Εσθονία ή στη Σλοβακία, βλέπω πως το ότι βρίσκονται στην ευρωζώνη, τις βοηθάει να γίνονται πιο δυνατές. Η κρίση είναι παγκοσμίου φύσης και δεν ξεκίνησε στην Ευρώπη», τόνισε ο ίδιος.

Η Πολωνία δεν έχει ένα στόχο για το πότε θα αντικαταστήσει το ζλότυ με το ευρώ, αλλά αξιωματούχοι της δηλώνουν ότι θα ήθελαν η χώρα να πληροί τα κριτήρια εισόδου το 2015 και ότι η Πολωνία θα αποφασίσει μέχρι τότε πότε θα ενταχθεί στην ευρωζώνη.

Προκειμένου να γίνει αυτό, χρειάζεται να αλλάξει το σύνταγμά της, κάτι για το οποίο η κυβέρνηση δεν έχει την απαιτούμενη πλειοψηφία με βάση το τωρινό κοινοβούλιο, η θητεία του οποίου λήγει το 2015.
capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ