2013-03-11 20:11:03
Φωτογραφία για ΤΑΙΠΕΔ: Πρόσκληση για την πώληση και μίσθωση 28 δημοσίων κτηρίων
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση και μίσθωση 28 δημόσιων κτηρίων ανακοίνωσε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Τα ακίνητα, αυτά διακρίνονται σε δύο χαρτοφυλάκια παρόμοιου μεγέθους, που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, υπηρεσίες υπουργείων, εφορίες και αστυνομικά τμήματα.

Οι επενδυτές που θα επιλεγούν θα αγοράσουν τα ακίνητα από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου και θα συνάψουν με το Ελληνικό Δημόσιο μακροχρόνιες μισθώσεις («η Συναλλαγή»), όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η διαδικασία, σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, έχει ως εξής:

Φάση 1: Τα Ενδιαφερόμενα Μέρη καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους εγγράφως μέχρι τις 5.00 μ.μ. (ώρα Αθήνας, GMT +2) την 19η Απριλίου 2013 και να αποδείξουν ότι πληρούν τα κριτήρια («Κριτήρια Προεπιλογής») που περιγράφονται λεπτομερώς στην Πρόσκληση για την υποβολή Εκδήλωσης


Ενδιαφέροντος («Πρόσκληση»), η οποία είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.hradf.com από την 11η Μαρτίου 2013

-Τα Ενδιαφερόμενα Μέρη που πληρούν τα κριτήρια θα επιλεγούν και θα προσκληθούν να συμμετάσχουν στην Φάση 2 («Προεπιλεγέντες Επενδυτές»).

Φάση 2 (ακολουθεί ένα γενικό περίγραμμα της σχεδιαζόμενης διαδικασίας):

-Οι Προεπιλεγέντες Επενδυτές θα υπογράψουν μία συμφωνία εμπιστευτικότητας και θα παραλάβουν την Πρόσκληση Υποβολής Προσφορών, η οποία θα περιλαμβάνει περαιτέρω λεπτομέρειες για την διαδικασία της Φάσης 2, τα κριτήρια επιλογής των Επιλεγέντων Επενδυτών και την δομή της Συναλλαγής.

-Στους Προεπιλεγέντες Επενδυτές θα παρασχεθούν, επίσης, λεπτομερείς πληροφορίες για τα Ακίνητα καθώς και η δυνατότητα να διεξαγάγουν τον απαραίτητο έλεγχο. Στο τέλος της Φάσης 2, θα κληθούν να υποβάλουν τις δεσμευτικές οικονομικές προσφορές τους.
ipop.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ