2013-03-11 20:26:05
Φωτογραφία για Ξανά στους δρόμους η Αιγιάλεια για την παραμονή των δύο σχολών ΑΤΕΙ στο Αίγιο
Σε νέο κύκλο κινητοποιήσεων προχωρά ο Δήμος Αιγιάλειας και οι τοπικοί εμπορικοί και κοινωνικοί φορείς, για το θέμα της παραμονής των δύο σχολών Φυσικοθεραπείας και Οπτικής-Οπτομετρίας στο Αίγιο. Κινητοποιήσεις οι οποίες, εφόσον δεν ικανοποιηθεί το αίτημα της τοπικής κοινωνίας, μπορεί να κρατήσουν και επ'αόριστον, με απρόβλεπτες συνέπειες -και ο νοών νοείτω.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας συνέρχεται εκτάκτως την Τρίτη στις 8 μ.μ. με μοναδικό θέμα τις περαιτέρω κινητοποιήσεις, ενώ θα προηγηθεί, το απόγευμα της Δευτέρας, έκτακτη σύσκεψη στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας με τους τοπικούς επαγγελματικούς φορείς, ώστε να αποφασιστούν οι προτάσεις που θα κατατεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, να πραγματοποιηθεί μια παρόμοια αλλά και ακόμα πιο "ενισχυμένη" διαδήλωση, σαν αυτή της 22ης Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, πληροφορίες του filodimos.gr αναφέρουν πως η δημοτική αρχή δεν προτίθεται να εγκαταλείψει τον αγώνα, προτού εξαντλήσει όλα τα νομικά περιθώρια
. Συγκεκριμένα, κύκλοι της Ανδρέου Λόντου σημειώνουν πως το σχέδιο "Αθηνά" είναι γεμάτο νομικά κενά και αντισυνταγματικά σημεία, κάτι το οποίο ανοίγει το δρόμο για την προσβολή στα αρμόδια δικαστήρια μετά την τυχόν έκδοση του προεδρικού διατάγματος. "Δεν πρόκειται να αφήσουμε το θέμα, θα κινηθούμε ενώπιον του ΣτΕ και όχι μόνο" τονίζουν με νόημα. Όλα αυτά αν το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας δεν αποσύρει τελικά στο σύνολό του το σχέδιο "Αθηνά", το οποίο με τις αλλαγές που έχουν επέλθει από τις αρχές Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα ουσιαστικά ακυρώνεται από μόνο του αλλά και "διασύρει" τους εμπνευστές και σχεδιαστές του με τα όσα "πισωγυρίσματα", που στην συντριπτική τους πλειοψηφία κρύβουν από πίσω κάποιον υπουργό ή ισχυρό στέλεχος της κυβέρνησης.

ΠΕΠΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ-filodimos
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ