2013-03-11 21:44:03
Φωτογραφία για Συστράτευση για εθνικά και οικονομικά θέματα εξέφρασαν Μεϊμαράκης - Αναστασιάδης
Τη διάθεση συμπόρευσης και συστράτευσης Ελλάδας και Κύπρου επαναβεβαίωσαν στη συνάντηση που είχαν σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη του κυπριακού ελληνισμού για όσα μέχρι σήμερα η Ελλάδα έχει προσφέρει, όχι μόνο για την προστασία της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κύπρου, αλλά και στην κρίσιμη, μετά την εισβολή, προσπάθεια του κυπριακού κράτους για την ένταξη στην ΕΕ.

«Αυτή την ώρα αντιμετωπίζουμε μια σειρά από προβλήματα. Δυστυχώς η οικονομική κρίση έφτασε σε βαθμό να προηγείται της αντιμετώπισης του εθνικού προβλήματος και αυτό γιατί χωρίς οικονομική ευρωστία, ενδεχομένως κάποιοι να θεωρήσουν ότι είμαστε ευάλωτοι και όσον αφορά στη διαχείρισή του», δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Παράλληλα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι μέσα από τη στενή συνεργασία τόσο των κοινοβουλίων όσο και των κυβερνήσεων της Κύπρου και της Ελλάδας, θα είναι δυνατό να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες και να ξαναβρεθεί η χαμένη αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια που κάπου έχει πληγεί.


Ακόμα ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε ότι ευελπιστεί στη συνεργασία των δύο χωρών και στη συνέχιση της μακράς φιλίας. «Αυτό είναι κάτι που σηματοδοτεί μια νέα εποχή, που θα τη διακρίνει ο αλληλοσεβασμός, η στενή συνεργασία, οι καλά προετοιμασμένες κινήσεις έτσι ώστε να δούμε και πώς εξερχόμενοι ή αντιμετωπίζοντας στα πρώτα βήματα την κρίση θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και το μεγάλο εθνικό πρόβλημα, που δεν είναι άλλο από την εισβολή και την συνεχιζόμενη κατοχή», πρόσθεσε.

Για την Ευρωπαϊκή Ένωση, είπε πως θα πρέπει επιτέλους να αναλάβει τον ρόλο που της αναλογεί, με στόχο έναν νέο διάλογο «ώστε να διασφαλίσουμε τα ελάχιστα που χρωστούμε στον λαό μας, δηλαδή, τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την απαλλαγή από την κατοχή και γενικότερα επανενωμένοι να προχωρήσουμε μπροστά, με την προοπτική της προκοπής και βεβαίως της ελπίδας για καλύτερες μέρες».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι το Ελληνικό Κοινοβούλιο προσβλέπει στην καλή συνεργασία. «Έχετε ένα δύσκολο έργο μπροστά σας, είμαι σίγουρος ότι το γνωρίζετε πολύ καλύτερα από εμένα. Σε αυτό το έργο είμαστε έτοιμοι να συνεννοηθούμε, να συστρατευτούμε, να συμπράξουμε, να βρούμε τις λύσεις, πάντα μέσα από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών», ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης.

Σχετικά με την οικονομική κρίση, ο πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι η οικονομική κατάσταση των δύο χωρών δεν πρόκειται να επηρεάσουν στο παραμικρό τη στάση της Ελλάδας στα εθνικά ζητήματα, τη στάση στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης, τη στάση στους διεθνείς οργανισμούς και την από κοινού προσπάθεια για να μπορέσουν οι έλληνες και κύπριοι πολίτες να αισθανθούν την οικονομική και πάλι ανάκαμψη αλλά και την επίλυση των εθνικών ζητημάτων.

Τέλος ο κ. Μεϊμαράκης αναφερόμενος στη στάση της Τουρκίας δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι «έχουμε απέναντί μας έναν δύστροπο γείτονα, ο οποίος δείχνει τη διάθεσή του και την άρνησή του να συμβάλλει δημιουργικά και θετικά». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Blue Gold World Water Wars
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Blue Gold World Water Wars
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ