2013-03-11 23:47:03
Φωτογραφία για Τρόπους ενίσχυσης του δανεισμού μελετά η ΕΚΤ
Νέους τρόπους ενίσχυσης των πολιτικών δανεισμού μελετά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προκειμένου να επιτρέπεται μεγαλύτερη χρήση των... πιστωτικών απαιτήσεων σαν εγγύηση.

Όπως επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Vitor Manuel Ribeiro Constancio μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την ομιλία του στο Royal Institute of International Affairs στο Chatham House του Λονδίνου «το πρόγραμμα που έχουμε παρουσιάσει δεν έχει ακόμα εφαρμοστεί πλήρως σε όλες τις χώρες που θα μπορούσαν να επωφεληθούν από αυτό και σε αυτό το πλαίσιο εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι μπορεί να γίνει πιο αποτελεσματικό».

Οι δηλώσεις του ρίχνουν λίγο περισσότερο φως στα σχόλια του προέδρου της ΕΚΤ, Mario Draghi στη μηνιαία συνέντευξη Τύπου της προηγούμενης εβδομάδας. Ο επικεφαλής της ΕΚΤ είχε δηλώσει ότι αν και η τράπεζα έχει απομακρύνει τους μεγαλύτερους χρηματοδοτικούς κινδύνους για τις τράπεζες της Ευρωζώνης με την πολιτική της να τους διαθέτει όση ρευστότητα χρειάζονται, συνεχίζει να ανησυχεί ότι οι τράπεζες ενδεχομένως να περιορίσουν τον δανεισμό τους λόγω της αυξημένης αποστροφής στον κίνδυνο καθώς η οικονομία της Ευρωζώνης παραμένει αδύναμη.


Ο Constancio απέρριψε τις εκτιμήσεις που ακολούθησαν τη συνέντευξη Τύπου ότι η ΕΚΤ έχει ουσιαστικά "ξεμείνει από πυρομαχικά" όσον αφορά τις δυνατότητες της να τονώσει την οικονομία. Σημείωσε ταυτόχρονα ότι περαιτέρω αποδυνάμωση της οικονομίας η οποία θα απαιτούσε επιπλέον τόνωση "δεν αποτελεί το βασικό μας σενάριο".
dealnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ