2013-03-12 08:18:06
Φωτογραφία για Αυτοί οι φορολογικοί παράδεισοι που οι Έλληνες κρύβουν τα λεφτά τους
Την ώρα που στην Ελλάδα όλοι αναζητούν τα ονόματα που κρύβονται πίσω από τη λίστα Λαγκάρντ, τους Ελληνες που έχουν off shore, αλλά και αυτούς που κυνηγά το ΣΔΟΕ για τα εμβάσματα που έχουν στείλει στο εξωτερικό, κάποιοι επιλέγουν να κρύβονται και να εντοπίζουν κρυφούς φορολογικούς παραδείσους.

Όπως γράφει και το k-mag.gr υπάρχουν τουλάχιστον 42 tax heavens που επιλέγουν οι Έλληνες να «κρύβουν» τα λεφτά τους. Οι τραπεζικοί παράδεισοι είναι φορείς που φιλοξενούνται σε χώρες με τις οποίες η Ελλάδα δεν έχει συνάψει συμφωνία συνεργασίας για τη διαφάνεια και την ανταλλαγή φορολογικού χαρακτήρα πληροφοριών.

Πρόκειται για τις:

Ανδόρρα

Παρθένοι Νήσοι ΗΠΑ

Βανουάτου

Ουρουγουάη

Χονγκ Κονγκ

Μπαχρέιν

Μπαρμπέιντος

Βερμούδες

Μπελίζ

Μπρουνέι

Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι


Νήσοι Κέιμαν

Νήσοι Κουκ

Κόστα Ρίκα

Χιλή

Ντομίνικα

Γιβραλτάρ

Γρενάδα

Γουατεμάλα

Γκέρνσεϊ

Νήσος Μαν

Τζέρσεϊ

Λίβανος

Λιβερία

Λιχτενστάιν

Μαλαισία

Νήσοι Μάρσαλ

Μοντσεράτ

Μαυρίκιος

Μονακό

Παναμάς

Φιλιππίνες

Αγία Λουκία

Άγιος Χριστόφορος

Νέβις

Άγιος Βικέντιος

Γρεναδίνες

Σαμόα

Σεϋχέλλες

Σιγκαπούρη

Νήσοι Τερκς

Κάικος.

Οι Έλληνες, ωστόσο, δεν είναι ο μόνος λαός που επιλέγει τους συγκεκριμένους φορολογικούς παραδείσους, αν και τα στοιχεία δείχνουν ότι έχει αποσιωπηθεί το μέγεθος της ευθύνης που φέρει η εν λόγω φοροδιαφυγή σχετικά με την ελληνική οικονομική κρίση. Μάλιστα, η οργάνωση Tax Justice Network αναφέρει ότι ο ρόλος που έπαιξε η φοροδιαφυγή μέσω των ενδιάμεσων κέντρων των off- shore εταιρειών στην ελληνική κρίση έχει «περιοριστεί» και αποσιωπηθεί, λόγω του ότι οι ισχυρές δυνάμεις του G20 ωφελούνται και οι ίδιες από την ύπαρξη αυτών των παραδείσων. Σύμφωνα με την ίδια οργάνωση, οι χώρες οι οποίες κατέχουν τα πρωτεία στη μυστικότητα με την οποία πραγματοποιούσαν τις οικονομικές τους συναλλαγές είναι οι ΗΠΑ, η Ελβετία, το Λουξεμβούργο, το Χονγκ Κονγκ και τα Νησιά Κέιμαν.

Πηγή: k-mag
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ