2013-03-12 10:15:46
Φωτογραφία για Πάτρα: Tρεις πνιγμοί, πεντακόσια χρόνια φυλακή! Καταπέλτης το Εφετείο Πατρών – Βαριές ποινές για τον καπετάνιο και το βοηθό του
Βαρύτατες ποινές από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών για τον καπετάνιο πλοίου και τον βοηθό του, οι οποίοι μετέφεραν παράνομους μετανάστες και καταδικάστηκαν συνολικά σε…πέντε αιώνες φυλάκιση.

Η ποινή καθείρξεως αθροιζόμενη φθάνει τα 464 έτη. Την επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας στον καπετάνιο και τον βοηθό του ενός πλοίου που τον Σεπτέμβριο του 2011 μετέφεραν συνολικά 63 μετανάστες από τους οποίους οι τρεις πνίγηκαν μεσοπέλαγα Η υπόθεση τότε είχε προκαλέσει πανελλήνια αίσθηση και συγκίνηση, διότι ανάμεσα στους μετανάστες υπήρχαν και πολλά γυναικόπαιδα. Το δικαστήριο τους καταδίκασε. Στον πρώτο κατηγορούμενο, που ήταν καπετάνιος του πλοίου, επιβλήθηκε κάθειρξη 264 ετών, ειδικότερα 24 έτη κάθειρξη για τους τρεις αλλοδαπούς που πέθαναν και τέσσερα έτη για καθένα από τους 60 μετανάστες. Επίσης, του επιβλήθηκε χρηματική ποινή 1,4 εκατομμύρια ευρώ!

Στον βοηθό του επιβλήθηκε κάθειρξη 20 ετών για τους τρεις αλλοδαπούς που πέθαναν και τρία έτη για καθένα από τους 60 μετανάστες του πλοίου. Επίσης, του επιβλήθηκε συνολική χρηματική ποινή 690.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι αλλοδαποί στις 14 Σεπτεμβρίου του 2011 επιβιβάστηκαν στο ταχύπλοο των κατηγορουμένων, σε ερημική τοποθεσία, κοντά στο πεδίο βολής του Παλαιοχωρίου Πατρών. Εκεί οι μετανάστες είχαν μεταφερθέι από τρίτο πρόσωπο έναντι αμοιβής ύψους 10.000 ευρώ.

Προορισμός ήταν η Ιταλία.

Ωστόσο το πλοίο έπαθε βλάβη και παρέμεινε ακυβέρνητο μεσοπέλαγα για δέκα μέρες.

Άρχισε να μπάζει νερά και οι μισοί έπεσαν στη θάλασσα για να σωθούν.

Το Λιμενικό ενημερώθηκε από το Κέντρο Επιχειρήσεων ότι ένα σκάφος βυθιζόταν ανοικτά της Ζακύνθου.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ