2013-03-12 13:52:04
Φωτογραφία για Πάτρα: Προβληματισμός και ενισχυμένες περιπολίες με κάθε μέτρο αυτοπροστασίας μετά τις επιθέσεις σε αστυνομικούς
Την εντολή να ενισχυθούν οι περιπολίες, όπου αυτό είναι δυνατόν, αναλόγως και με τα μέσα και το έμψυχο δυναμικό που διατίθενται, αλλά κυρίως οι αστυνομικοί να λαμβάνουν κάθε μέτρο αυτοπροστασίας και, φυσικά, προστασίας του πολίτη, είναι μόνο μερικές από τις εντολές που δόθηκαν από την ηγεσία της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. στη διάρκεια σύσκεψης που έγινε στο Αστυνομικό Μέγαρο της οδού Ερμού.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, είναι έντονος ο προβληματισμός στους αξιωματικούς της Αστυνομίας στην Πάτρα, ιδίως μετά τα περιστατικά που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Τσικνοπέμπτης με την επίθεση στη σκοπιά της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαίας στη συμβολή των οδών Ερμού και Υψηλάντου, αλλά και αυτό το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στην οδό Αράτου όταν και επιτέθηκαν σε άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Ένα ακόμη περιστατικό, πάντως, που ήρθε σήμερα από την εφημερίδα «Γνώμη» στο φως της δημοσιότητας, είναι η επίθεση το βράδυ της Τσικνοπέμπτης, σε αστυνομικό που υπηρετεί στην Α.Δ. Αχαίας και ο οποίος βρισκόταν σε νυχτερινό κατάστημα στο κέντρο της Πάτρας, από συγκεκριμένη ομάδα ατόμων.


Τόσο οι κατευθύνσεις που έχει δώσει ο νέος Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής υποστράτηγος Αθανάσιος Ματσίκας όσο και ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαίας ταξίαρχος Κώστας Κυριακόπουλος, σύμφωνα με πηγές του PatrasTimes, είναι προς ενίσχυση ιδίως των βραδινών περιπολιών και φυσικά την μεγαλύτερη και αυξημένη ετοιμότητα των αστυνομικών για παν ενδεχόμενο.

Παράλληλα ήδη έγινε η αλλαγή των τζαμιών στις σκοπιές με ειδικά τζάμια τα οποία είναι άθραυστα σε κάθε περίπτωση, ενώ θα υποβληθεί αίτημα στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για την αντικατάσταση των κουβουκλίων με νέα, όπως αυτό που βρίσκεται έξω από το Α’ Αστυνομικό Τμήμα. Επιπλέον εξετάζεται και το ενδεχόμενο τοποθέτησης κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης στον εξωτερικό χώρο του Μεγάρου, όμως πρόκειται για απόφαση που θα πρέπει να ληφθεί και με βάση την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Όπως αναφέρουν συνδικαλιστές, δυστυχώς τα περιστατικά όλο και αυξάνονται και δύσκολα θα μπορούν να προστατευθούν όχι μόνο οι αστυνομικοί αλλά και οι πολίτες με τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν.

«Ζητούμενο είναι η θωράκιση του αστυνομικού κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας και επιθυμούμε να δίνονται ότα τα εχέγγυα εκείνα που θα συμβάλλουν στην εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας» σημείωσε στο PatrasTimes ο εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαίας και μέλος της ΠΟΑΣΥ Βασίλης Κωνσταντόπουλος και πρόσθεσε: «Δυστυχώς όμως η Πολιτεία δεν παρέχει τα αυτονόητα, αφήνοντας τον αστυνομικό έρμαιο σε διάφορες καταστάσεις. Οι καιροί όμως είναι πονηροί και αναμενουμε ότι η ΕΛ.ΑΣ. για μία ακόμη φορά θα αποτελέσει ‘σάκο του μποξ’ που θα απορροφήσει τις συγκρούσεις και τις εντάσεις από διάφορες κοινωνικές ομάδες».

patrastimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Οι λαλάδες της Χίου
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Οι λαλάδες της Χίου
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ