2013-03-12 14:41:52
Φωτογραφία για Περιμένει ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης το «Ελ. Βενιζέλος»
Θετικά μηνύματα από τους σχεδιασμούς των αεροπορικών εταιρειών

 

Σταθεροποίηση και σταδιακή ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης προβλέπουν για τη θερινή, τουριστική σεζόν του 2013 στελέχη της αθηναϊκής τουριστικής αγοράς, καθώς έπειτα από δύο άσχημα χρόνια τα μηνύματα από τις αγορές αρχίζουν να γίνονται εκ νέου ενθαρρυντικά για την πρωτεύουσα.

Αν και αρκετές αεροπορικές εταιρείες ακόμη επεξεργάζονται τα θερινά πτητικά τους προγράμματα, κάτι που σημαίνει ότι ενδέχεται να υπάρξουν και νέες πτήσεις προς την Αθήνα, τα ως τώρα στοιχεία δείχνουν ότι τόσο καινούργιοι όσο και γνώριμοι προορισμοί θα συνδεθούν το 2013 με το «Ελ. Βενιζέλος».

Σύμφωνα με πηγές του αεροδρομίου, οι προβλέψεις δείχνουν σταθεροποίηση, αρκετές εταιρείες ήδη παρουσιάζουν θετικές προκρατήσεις, αν και, όπως σημειώνουν, τυχόν πολιτική αστάθεια ενδέχεται να δημιουργήσει εκ νέου πρόβλημα στην Αθήνα, όπως άλλωστε συνέβη και το 2012 λόγω των διπλών εκλογών.


Αργά αλλά σταθερά

Όπως αναφέρουν, πάντως, ήδη από τον Αύγουστο του 2012 ως σήμερα έχει φανεί μία ελαφριά βελτίωση, ενώ προσθέτουν ότι «τα πράγματα θα βελτιωθούν αργά, αλλά σταθερά».

Η αιχμή του δόρατος της Αθήνας για το θέρος του 2013 θα είναι η Aegean Airlines, η οποία αξιοποιώντας τα κίνητρα του «Ελ. Βενιζέλος» ανοίγει πολλούς νέους προορισμούς ή επιστρέφει σε γνώριμα δρομολόγια, όπως το Μπακού, η Λυών, η Αγία Πετρούπολη, το Βερολίνο, το Μάντσεστερ, η Βαρσοβία, το Κίεβο, η Γενεύη, η Βενετία και η Καλαμάτα.

Παράλληλα, μία σύνδεση με προσδοκίες εγκαινιάζει η Vueling, η οποία πέραν της Βαρκελώνης θα πετάει από τα μέσα Ιουνίου απευθείας στο Μπιλμπάο.

Επίσης η SAS, η οποία αυξάνει τις ήδη υπάρχουσες συχνότητες από Κοπεγχάγη προς Αθήνα, τον Ιούνιο ξεκινά πτήσεις και από το Όσλο, ενώ επιστρέφει στην πρωτεύουσα και η πολωνική LOT, την οποία και θα συνδέει με τη Βαρσοβία.

Στους νέους προορισμούς θα πρέπει να προστεθεί και το εξαγγελθέν, σημαντικό deal του αεροδρομίου με την Qatar Airways, η οποία από τον Ιούνιο θα συνδέει καθημερινά την πρωτεύουσα με τη Νέα Υόρκη.

Συχνότητες... εμπιστοσύνης

Παράλληλα, στελέχη του «Ελ. Βενιζέλος» διαπιστώνουν αυξήσεις συχνοτήτων σε ήδη υπάρχοντες προορισμούς, όπως στην περίπτωση της Egypt Air, η οποία κάνει come-back, ενώ σημειώνουν την επιστροφή στην Αθήνα της Libyan Arab Airlines, γεγονός που δείχνει σημάδια σταθεροποίησης της γειτονικής χώρας. «Η αύξηση συχνοτήτων αποτελεί ένα δείγμα εμπιστοσύνης στην αθηναϊκή αγορά» τονίζουν πηγές του αεροδρομίου.

Παράλληλα, σταδιακά θα αρχίσουν και τα θερινά δρομολόγια προς τους εποχικούς προορισμούς. Έτσι η Jet Airfly θα πετάει τρεις φορές την εβδομάδα στις Βρυξέλλες, η Germanwings θα συνδέει την Κολωνία με τέσσερις πτήσεις ανά εβδομάδα, ενώ η Norwegian θα εκτελεί δύο δρομολόγια από και προς Κοπεγχάγη.

Επίσης η Aer Lingus θα συνδέει την Αθήνα με το Δουβλίνο, η Croatia Airlines θα πραγματοποιεί δρομολόγια από Ντουμπρόβνικ και Ζάγκρεμπ, ενώ η Easyjet θα εκτελεί πτήσεις από και προς τη Γενεύη.

Η θυγατρική της SAS, Blue1, θα συνδέσει την πρωτεύουσα με το Ελσίνκι, οι Air Transat και Air Canada θα εκτελούν δρομολόγια από και προς το Μόντρεαλ και το Τορόντο, ενώ η Delta θα επιστρέψει στις πτήσεις προς τη Νέα Υόρκη.

Ακόμη, η Alitalia επιστρέφει στο δρομολόγιο Αθήνα - Νάπολη, η Air France θα ενισχύσει τις πτήσεις προς τη Νίκαια, η Norwegian θα πετάξει και προς το Όσλο, ενώ η Easyjet επιστρέφει στο Παρίσι.

Παράλληλα επανέρχονται για το καλοκαίρι η Air One (Πίζα και Βενετία), η Air Baltic (Ρίγα), η Transaero (Αγία Πετρούπολη), ενώ η SAS και η Norwegian θα πετούν από και προς Στοκχόλμη.

  

πηγή: tovima.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ