2013-03-12 16:03:02
Φωτογραφία για Γ. Πατούλης: Η συνάντηση στη Νέα Υόρκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής! (Φωτογραφίες)
Τον απολογισμό του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και τη συμμετοχή των εθελοντών γιατρών της Αθήνας στο σπουδαίο έργο της ιατρικής διακονίας που ξεκίνησε μαζί με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών παρουσίασε σήμερα στο Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κκ Δημήτριο, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης, στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής στη Νέα Υόρκη.

Ο κος Πατούλης ενημερώνει το Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής

κκ Δημήτριο για το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής

Ο κος Πατούλης ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής για όλες τις δράσεις του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής που έχουν δημιουργήσει εδώ και 14 μήνες ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών υπό την ευλογία του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου κκ Ιερωνύμου Β΄και με τη συμμετοχή 300 εθελοντών γιατρών μελών του ΙΣΑ.

Ο Σεβασμιότατος αρχιεπίσκοπος Αμερικής κκ Δημήτριος, ο Πρόεδρος τυ ΙΣΑ κος


Πατούλης και ο πρόεδρο της Ελ Ιατρικής Εταιρείας  της Νέας Υοόρκης κος Μεζίτης

«Οι 18.000 ιατρικές επισκέψεις, τα 56.000 φάρμακα σε παραμεθόριες περιοχές, οι 300 εθελοντές γιατροί, οι 30 Δήμοι και οι 20 ενορίες που βοήθησαν με τον ΣΚΑΙ στη συλλογή 300.000 φαρμάκων, τα 3.200 ανασφάλιστα παιδιά που εμβολιάστηκαν, οι 200 ασθενείς την ημέρα που περνούν από το ιατρείο για φάρμακα… είναι γεγονότα που μιλούν από μόνα τους. Το έργο που ξεκινήσαμε με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου κκ Ιερώνυμου Β’, μαζί με την ΑΠΟΣΤΟΛΗ και το διευθυντή της κο Δημτσα, έχει στόχο τον Άνθρωπο που υποφέρει, τον Άνθρωπο που μας απλώνει το χέρι, τον Άρρωστο και τον Αναξιοπαθούντα. Πιστεύουμε στο έργο που κάνουμε και στην μεγάλη αλυσίδα αλληλεγγύης αυτού του έργου, η ευλογία και η στήριξη της Αρχιεπισκοπής Αμερικής αποτελεί πραγματικά φάρο που μπορεί να φωτίσει νέες ατραπούς συνεργασίας του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας στην ιατρική διακονία και την κοινωνική φροντίδα των ανασφάλιστων και των απόρων ασθενών» είπε χαρακτηριστικά ο κος Πατούλης, ο οποίος τόνισε ότι αν δεν υπήρχε το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, ως πρότυπη δομή πρωτοβάθμιας περίθαλψης των ανασφάλιστων συμπολιτών, δε θα υπάρχει τίποτε. Αναφερόμενος δε στην δευτεροβάθμια περίθαλψη, δήλωσε με λύπη ότι «δυστυχώς ο αποκλεισμός της νοσηλείας ανασφάλιστων καρκινοπαθών, εγκύων ή άλλων αρρώστων που χρήζουν δευτεροβάθμιας χειρουργικής αντιμετώπισης ή νοσηλείας, παραμένει ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα χωρίς λύση», ενώ τέλος ευχαρίστησε τον σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο κκ Δημήτριο, που είναι Πρόεδρος του Διεθνή Ανθρωπιστικού Οργανισμού των Ορθοδόξων Χριστιανών Αμερικής (International Orthodox Christian Charities) για τη μέχρι τώρα στήριξη σε υγειονομικό υλικό του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής.

«Χαιρόμαστε που σας έχουμε σήμερα κοντά μας. Είναι σπουδαίο το έργο που κάνετε. Το γνωρίζουμε και το παρακολουθούμε. Για μας στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής είναι πολύ σημαντικό να στηρίξουμε το δοκιμαζόμενο Ελληνισμό με όλες μας τις δυνάμεις. Κάθε ανθρωπιστική πρωτοβουλία του Πατριάρχη μας, της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, της ομογένειας, του IOCC, γίνεται με ένα στόχο και ένα σκοπό: να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την πατρίδα μας και τους ανθρώπους που κατοικούν σε αυτή, ένα παραπάνω, όταν αυτοί είναι άρρωστοι. Ας μην ξεχνούμε τα διαχρονικά λόγια του Χριστού στην παραβολή που αναφέρει ότι περισσότερο από όλα, είχε αξία το δίλεπτο της χήρας, γιατί αυτό ήταν όλα όσα είχε.» Μιλώντας για την αυτοθυσία και την αλληλεγγύη, ο Σεβασμιότατος κκ. Δημήτριος τόνισε ως μήνυμα ζωής τη σημασία της θυσίας στην προσφορά, όχι εκ του περισσεύματος της τσέπης, αλλά εκ του περισσεύματος της καρδίας. Παράλληλα, ως Πρόεδρος του IOCC, ανέλυσε το σπουδαίο έργο προσφοράς του Οργανισμού και τόνισε τη στήριξη του αμερικάνικού κράτους στην προσφορά αυτή για όλο τον πληττόμενο κόσμο.

Κατά τη συνάντηση, στην οποία έλαβαν επίσης μέρος ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας τη Νέας Υόρκης Dr. Μεζίτης και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής κος Παπαγερμανός, ο κος Πατούλης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής για θέματα της αυτοδιοίκησης, του ιατρικού κόσμου και του συστήματος υγείας της Ελλάδας.

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του στο έργο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, ενώ παράλληλα τέθηκαν οι βάσεις για νέες συνεργασίες και ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες της Αρχιεπισκοπής Αμερικης με το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, σε μια πολύ σημαντική στιγμή για τον Ελληνισμό. Στο τέλος της συνάντησης ο Αρχιεπίσκοπος δώρισε στον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών το βιβλίο που έγραψε ο ίδιος με τίτλο «ένας άνθρωπος μιλάει στο Θεό», δίδοντας την ευλογία του και ευχόμενος στον κο Πατούλη καλή συνέχεια και ευόδωση στο δύσκολο έργο του.

www.markos.tv
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ