2013-03-12 16:45:04
Φωτογραφία για Πάτρα: Κραυγή απελπισίας από 47χρονη - Περιμένω ένα χρόνο να πάρω το επίδομα¨
«Ελεος!!!». Φωνή αγανάκτησης και απόγνωσης που έφτασε στα γραφεία της εφημερίδας «Πελοπόννησος» με την έκκληση να μεταφερθεί στα αρμόδια όργανα που τους στερούν τη δυνατότητα της επιβίωσης. Πρόκειται για άτομα με αναπηρίες που συνεχίζουν να περιμένουν στην πολύμηνη λίστα του εξευτελισμού για να περάσουν από τα Κέντρα Πιστοποίησης της αναπηρίας τους.

«Εχω ξεπεράσει τα όρια της απόγνωσης. Δεν ξέρω αν πρέπει και τι να περιμένω πλέον». Πρόκειται για χαρακτηριστική περίπτωση συμπολίτισσας ηλικίας 47 ετών, που αντιμετωπίζει πρόβλημα μανιοκατάθλιψης. Περιμένει να την καλέσουν να περάσει από το Κέντρο Ελέγχου από τις 10 Μαΐου του 2012. Σε λίγο καιρό κλείνει ένα χρόνο χωρίς να λαμβάνει το επίδομα των 600 ευρώ ανά δίμηνο που ήταν και το βασικό μέσο κάλυψης της περίθαλψης και της επιβίωσής της.

«Ποια περίθαλψη;» μας απάντησε στο ερώτημά μας για το αν έχει τη δυνατότητα να πάρει τα φάρμακά της που είναι καθοριστικά για τη θεραπευτική της αντιμετώπιση. «Τα χρήματα που μπαίνουν στο σπίτι μας είναι 400 ευρώ από τη σύνταξη του συζύγου μου. Για να πω ότι εφαρμόζω τη θεραπεία των γιατρών, διότι παράλληλα είμαι διαβητική κι έχω και πίεση, πρέπει από τα χρήματα αυτά τα 200 να τα διαθέσω στο φαρμακείο. Πώς θα ζήσουμε με τα υπόλοιπα 200 ευρώ; Μπορούν να μου απαντήσουν όλοι αυτοί που αποφάσισαν να μας ρίξουν ζωντανούς σ' ένα σύγχρονο καιάδα;»

Πηγή: εφημερίδα Πελοπόννησος
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ