2013-03-12 22:04:59
Φωτογραφία για Η κολυμβητική ομοσπονδία έχει μείνει με χίλια ευρω στο ταμείο
Τα οικονομικά προβλήματα της κολυμβητικής ομοσπονδίας θα στερήσουν από τις εθνικές ομάδες πόλο και τη συμμετοχή στην επόμενη διοργάνωση του World League.

Η κολυμβητική ομοσπονδία αποφάσισε την καταβολή παράβολου από τα σωματεία που θα αγωνιστούν στο πρωτάθλημα πόλο των Νέων, αφού στο ταμείο της έχουν μείνει μόλις χίλια ευρω! 

«Κι αυτό, μόνο και μόνο, για να κρατάμε τον λογαριασμό» είπε ο πρόεδρος της κολυμβητικής ομοσπονδίας, Δημήτρης Διαθεσόπουλος.

Η κατάσταση στις περισσότερες ομοσπονδίες είναι δραματική, μετά τη σημαντική μείωση της επιχορήγησης. Ετσι, η κολυμβητική ομοσπονδία αποφάσισε την καταβολή παράβολου συμμετοχής για τα μη μετακινούμενα σωματεία που μετέχουν στα ηλικιακά πρωταθλήματα πόλο! Σύμφωνα με την απόφαση, το παράβολο ορίστηκε στα 250 ευρω για την πρώτη φάση, ενώ για τη δεύτερη, θα ορίζεται ανάλογα με τη δαπάνη διεξαγωγής. Στην τελική φάση, θα έξοδα αναλαμβάνει η ομοσπονδία.


«Ξέρουμε ότι τα σωματεία θα αντιδράσουν, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Πρέπει να καλύψουμε τα έξοδα για διαιτητές και γραμματείες και χρήματα δεν υπάρχουν», υποστήριξε ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο οποίος θα πρέπει έως τις 18 Μαρτίου, να στείλει στη Βαρκελώνη 40.000 ευρω, ως προκαταβολή για τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα! Το ποσό αυτό αφορά θα έξοδα διαμονής και διατροφής των εθνικών ομάδων.

«Κινδυνεύουμε να μείνουμε και εκτός παγκοσμίου. Είναι αδύνατο να έχουμε αυτά τα χρήματα την προσεχή εβδομάδα» πρόσθεσε ο κ Διαθεσόπουλος.

Πρόβλημα υπάρχει και με την προκαταβολή για τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα Νέων-Νεανίδων (κολύμβηση, καταδύσεις, συγχρονισμένη), ενώ σε εκκρεμότητα είναι και η συμμετοχή στους Βαλκανικούς Αγώνες κολύμβησης στην Κύπρο, τον επόμενο μήνα.  

Σύμφωνα με τον κ Διαθεσόπουλο η ομοσπονδία δεν πρόκειται να δηλώσει συμμετοχή και στην επόμενη διοργάνωση του World League στο πόλο (σε άνδρες και γυναίκες).  
Allinsports
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ