2013-03-12 22:01:08
Φωτογραφία για Ολυμπιακός: Ο Πέρκινς θα αγωνίζεται πλέον και στο ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ
Ο παίκτης του Ολυμπιακού Ντορόν Πέρκινς

Ο τεχνικός της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας είχε πάρει την απόφασή του και απλά την ανακοίνωσε την Τρίτη.

Σύμφωνα με αυτή ο Λιθουανός Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους θα αγωνίζεται πλέον μόνο στην Ευρωλίγκα με τον Ντορόν Πέρκινς να έχει δικαίωμα συμμετοχής και στους αγώνες της Α1.

Το σκεπτικό του Έλληνα τεχνικού, είναι στα εναπομείναντα παιχνίδια μέχρι τη λήξη της κανονικής περιόδου, ο νεαποκτηθής Αμερικανός να δώσει περισσότερους αγώνες ώστε να ενσωματωθεί ακόμα καλύτερη στη νέα του ομάδα.

Μέχρι στιγμής ο Πέρκινς δείχνει έξω από τα νερά του και ο στόχος του τεχνικού τίμ είναι να τον βάλει το συντομότερο δυνατό σε μια άλλη ρότα ώστε να μπορέσει να δώσει σημαντικές βοήθειες στην τελική ευθεία του τοπ-16 της Ευρωλίγκας όπου κρίνονται πολλά.

Σε ένα μήνα, στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της δεύτερης φάσης οι πρωταθλητές Ευρώπης διεκδικούν την πρόκριση αλλά και το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα (2η θέση) εν΄ όψει των πλέι όφ.


Συνεπώς ο ρόλος του Πέρκινς (αποκτήθηκε για να καλύψει μέρος του κενού που άφησε ο Μάντζαρης) είναι εξίσου σημαντικός.

Αντίθετα ο Γκετσεβίτσιους γνωρίζει πολύ καλά τους συμπαίκτες του και το κλίμα στην ομάδα, ενώ τα καλύτερα του παιχνίδια τα έχει κάνει προερχόμενος από τον πάγκο ως αλλαγή.

Άρα μπορεί να συνεχίσει σε αυτό το τέμπο μόνο στην Ευρωλίγκα όπου έτσι και αλλιώς έχει το μεγαλύτερο πρεστίζ.

Οι Πειραιώτες θα αναχωρήσουν την Τετάρτη για την Τοσκάνη, όπου την Πέμπτη τους περιμένει το μεγάλο ντέρμπι με τη Σιένα που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την ομάδα που θα ακολουθήσει ως δεύτερη (συνεπώς με πλεονέκτημα έδρας) την Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά.

Η βαριά ήττα (94-70 από τη Ρόμα και μάλιστα εντός έδρας σίγουρα έχει βαρύνει το κλίμα στην αντίπαλο του Ολυμπιακού, που όμως ψάχνει την εξιλέωση μέσω Ευρώπης και με νίκη την Πέμπτη θα «κλειδώσει» ουσιαστικά τη 2η θέση.

«Ακόμα δεν έχουμε ξεχάσει το πρώτο ματς. Προσωπικά όχι απλά το θυμάμαι, αλλά το σκέφτομαι συνέχεια από τότε. Ένα ματς που το ελέγχαμε απόλυτα και φαινόταν πως θα το κερδίζαμε, αλλά στο τελευταίο λεπτό ό,τι μπορούσε να πάει στραβά για εμάς πήγε και έτσι χάσαμε.

»Αυτή η ήττα όμως, μας έδωσε κίνητρο και ίσως και να μας έκανε καλό τελικά αφού μας αφύπνισε ως έναν βαθμό. Η ομάδα ξέρει να αντιδρά σωστά στα δύσκολα, έχει χαρακτήρα και ποιος ξέρει, μπορεί να μην ήμασταν καν εδώ αυτή τη στιγμή» τόνισε ο Κάιλ Χάινς μιλώντας στην εκπομπή «Κόκκινα καλάθια» στο Κανάλι Ένα του Πειραιά.

Ο προπονητής της Σιένα Λούκα Μπάνκι περιμένει έναν πολύ δυνατό Ολυμπιακό και όπως τόνισε με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ομάδας: «Θα βρεθούμε αντιμέτωποι με μία απ' τις καλύτερες τέσσερις ομάδες της Ευρώπης, η οποία θα έρθει με άγριες προθέσεις για να ανακτήσει το προβάδισμα. Η ήττα και κυρίως η εμφάνιση κόντρα στη Ρόμα μας πλήγωσε και έχουμε λίγο χρόνο για να ανακάμψουμε. Όμως θα το κάνουμε με κάθε τρόπο».
Allinsports
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ