2013-03-12 23:12:04
Φωτογραφία για E.Π.Κ.Κρήτης: Οι δανειολήπτες του Ο.Ε.Κ εκπέμπουν S.O.S, χιλιάδες σπίτια στον αέρα
Μεγάλη ανησυχία και αγανάκτηση επικρατεί στους εκατοντάδες δανειολήπτες του Ο.Ε.Κ. σύμφωνα με τις καταγγελίες και τα παράπονα τους, προς...  την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης. 

Η αγωνία τους γιγαντώνεται ακόμα περισσότερο, όχι μόνο από την αδυναμία τους να πληρώσουν την δόση του εξαμήνου, όπως αυτή έχει προσδιοριστεί από την δανειακή τους σύμβαση, μια δόση ευνοϊκή γι αυτούς καθώς στα δάνεια αυτά ήταν "επιδοτούμενο το επιτόκιο από το Κράτος" , αλλά λόγω της μείωσης του πραγματικού εισοδήματος και αυτής της ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας των δικαιούχων, (ανεργία και τις περικοπές μισθών και συντάξεων), και εδώ οφείλουμε να το πούμε και να το τονίσουμε ότι οι άνθρωποι αυτοί έτυχαν αυτής της ειδικής μέριμνας καθώς συγκέντρωναν τις προϋποθέσεις που όριζε η πολιτεία και τώρα" στο έλεος του θεού και της μοίρας τους" χωρίς στην ουσία να έχουν στα χέρια τους τίτλους κυριότητας, κανείς δεν τους προσφέρει την δέουσα ενημέρωση, κανείς δεν τους ξεκαθαρίζει τι μέλλει γενέσθαι, κανείς δεν τους απαντά τι θα γίνει αύριο το πρωί αφενός με την οφειλή τους, αφετέρου με το σπίτι τους, (διότι ο Φορέας (ΟΕΚ) καταργήθηκε και περνώντας η αρμοδιότητα στον ΟΑΕΔ, κανείς δεν δηλώνει αρμόδιος, με αποτέλεσμα ο δανειολήπτης να βρίσκεται σε καταγεγραμμένη απόγνωση.


Το περιεχόμενο των καταγγελιών, που φθάνουν στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, είναι πλημμυρισμένο από αισθήματα αγανάκτησης αγωνίας, φόβου αλλά και ερωτημάτων, καθώς οι άνθρωποι αυτοί, δεν ξέρουν που να απευθυνθούν για να βρουν λύση. Ο ένας τον στέλνει στον άλλο, χωρίς διέξοδο.

Ο φόβος τους ακόμα σε κάποιους από αυτούς που θέλουν να ρυθμίσουν τα χρέη τους (μέσω ν.Κατσέλη) μεγαλώνει, διότι δεν ξέρουν που να καταθέσουν την αίτηση για χορήγηση βεβαίωση χρέους για ένταξη και αυτού του χρέους στον Νόμο Κατσέλη, καθώς οι διατάξεις του νόμου αυτού, σε σαφήνεια επιβάλλουν στον δανειολήπτη, να εντάξει όλους τους πιστωτές και όλα τα χρέη, διαφορετικά η αίτηση τους θα απορριφθεί από το Δικαστήριο ως απαράδεκτη.

Η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, καλεί δημόσια την πολιτεία, να σκύψει σ' αυτό το πρόβλημα, των δανειοληπτών, να παρέμβει, οι δανειολήπτες του Ο.Ε.Κ, εκπέμπουν S.O.S, χιλιάδες σπίτια βρίσκονται στον αέρα.

"Τέλος, για ενημέρωση των δανειοληπτών του Ο.Ε.Κ, η ΄Ενωσή μας ενημερώνει ότι, τα δάνεια του Ο.Ε.Κ εντάσσονται στην ρύθμιση των διατάξεων του ν.Κατσέλη, ακόμα δε ότι, κάθε καταγγελία προωθείται στην αρμόδια από την υπάρχουσα Νομοθεσία Αρχή. Για ενημέρωση -ι καταγγελίες στα τηλ.2821092306 -2821092666 Χανιά και 2842020140 Ιεράπετρα

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Χωρίς Τζιμπούρ και Αβραάμ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Χωρίς Τζιμπούρ και Αβραάμ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ