2013-03-12 23:23:13
Φωτογραφία για Σεβασμός στο δεκάρικο
Ο Στέφανος Κούμπης αναλύει το σημαντικό θέμα με τις τιμές των εισιτηρίων σε αγώνες Superleague, εξηγεί πως το Συνέδριο για την βελτίωση του πρωταθλήματος δεν έχει και πολύ νόημα αυτή την εποχή και αναρωτιέται αν η Λίγκα θέλει να γυρίσει ο κόσμος στο γήπεδο ή όχι  

"Με δύο δίφραγκα για τους μεγάλους, και δίφραγκο για τους φαντάρους και τα παιδιά…". Οι στίχοι του Σαββόπουλου είναι για ένα περιφερόμενο μπουλούκι, που οι πρωταγωνιστές του λυγίζουν σίδερα και τρώνε καρφιά.

 

Εικόνα από άλλη εποχή;

Ναι. Μόνον που κατ’ αναλογία σιγά σιγά την ξαναζούμε στην Ελλάδα.

Το ποδόσφαιρο ως γνήσιο "λαϊκό άθλημα", άσχετα αν βίωσε τον νεοπλουτισμό των τελευταίων δεκαετιών, είχε κάποτε τα εισιτήρια για τους μεγάλους, άλλα για τους φαντάρους και τα παιδιά.

Το "δεκαρικάκι" (σε ευρώ), που άρχισε όλο και περισσότερο συχνά να εμφανίζεται στις τιμές των εισιτηρίων, θα το δούμε όλο και περισσότερο στη νέα σεζόν. Το εικοσάρικο θα είναι πολυτέλεια.


Σε μια χώρα που μετά το καλοκαίρι η αναλογία ανέργων – εργαζομένων μπορεί να φτάσει το 1 προς 3, τα ποσά αυτά θα απαιτούν ανάλογο σεβασμό από όσους τα ζητούν για να προσφέρουν ένα "δημόσιο θέαμα".

Σε ένα πρωτάθλημα που "κρέμεται" οικονομικά από τη NOVA και τον ΟΠΑΠ, κάποια στιγμή η επιστροφή του κόσμου στις εξέδρες θα γίνει ανάγκη. Μόνο που τώρα δεν υπάρχει "κεντρική πολιτική" γι αυτό.

Στη νέα σεζόν θα υπάρξει, όπως δείχνουν τα πράγματα ένα αντίπαλο δέος για τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ οργανώνεται καλά και ήδη έχει κάνει βήματα και στο αγωνιστικό κομμάτι.

Εάν όμως αυτό το δίπολο λειτουργήσει με γνώμονα το ποιος θα φωνάζει περισσότερο, ποιος θα βγάζει τις περισσότερες ανακοινώσεις για τα φάουλ, τα πέναλτι, τις κάρτες και τα οφσάιντ, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.

Τα δεκάρικα και τα εικοσάρικα θα μείνουν στις τσέπες των φιλάθλων, για να δοθούν κάπου άλλου, σε πραγματικές ανάγκες και όχι στα "γούστα" για τη μπάλα.

Ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ, που έχουν βγάλει τα κομπιουτεράκια για την 5η θέση ο ένας και για τη σωτηρία η άλλη, είναι τα μεγάλα ερωτηματικά. Πιο άσχημα, δύσκολα θα πάνε. Χρειάζεται… προσπάθεια για να εμφανίσουν και πάλι το εφετινό χάλι, εκτός αν δεν έμαθαν ή δεν κατάλαβαν τι έγινε.

Το πρωτάθλημα θα είναι διαφορετικό στη νέα σεζόν στην οικονομική του βάση. Μπορεί να γίνει διαφορετικό και αγωνιστικά, προς το καλύτερο, αρκεί να το… αφήσουν τα διάφορα "βαρίδια" που κουβαλάει, όπως η διαιτησία, οι πειθαρχικές αποφάσεις, οι "στοιχηματικές υποψίες" Πριν λίγο καιρό η Λίγκα οργάνωσε ένα Συνέδριο στην Αθήνα. Ήρθαν Άγγλοι, Γάλλοι, Ισπανοί και λοιπές προηγμένες δυνάμεις για να μιλήσουν για την ανάπτυξη του "προϊόντος" στην Ελλάδα. Πέρα από το γεγονός πως η Λίγκα πρόσθεσε στο "λεύκωμα" των δραστηριοτήτων της ένα καλό event και ότι έγινε μια χρήσιμη επεξεργασία στοιχείων για όσους τα ψάχνουν και ασχολούνται, κεντρικό νόημα δεν υπήρξε με βάση τα τωρινά δεδομένα. Ήταν σαν να μιλούσαν κάποιοι που τρώνε καθημερινά ψάρι και φιλέτο, σε κατοίκους μιας "ποδοσφαιρικής φαβέλας", για τις θέσεις του μαχαιριού και του πιρουνιού, στο… γεύμα της μπομπότας.

"Ανάπτυξη" και "Ακαδημίες" ήταν και παραμένει η μόνιμη πρόταση.

Μόνο που η ιδιαιτερότητα της ελληνικής κοινωνίας και απέναντι στο ποδόσφαιρο – και όχι μόνον- δεν σηκώνει πλέον το "προϊόν" όπως ήταν σχεδιασμένο (;) ως τώρα.

Ένα προϊόν έχει αντίκρισμα αν πουλάει άμεσα.

Εν προκειμένω πρέπει να παρθεί μια απόφαση. Θέλουν την προ 30ετίας εικόνα με τις εξέδρες γεμάτες, καθώς ανάλογα (ίσως και χειρότερα) είναι τα διαθέσιμα χρήματα του κόσμου;

Αν ναι, ας του φτιάξουν τη διάθεση να ξαναπάει στο γήπεδο, με απόλυτο σεβασμό στο δεκάρικο και το εικοσάρικο.

Διαφορετικά υπάρχει το καφέ της γειτονιάς, με 2,5 ευρώ το καφεδάκι και τρία ματς το Σάββατο, τέσσερα την Κυριακή και ένα τη Δευτέρα.

Όπως παλιά με τα σινεμά, που το κοινό παρακολουθούσε δύο έργα με ένα εισιτήριο.

πηγή: sport24.gr
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ