2013-03-12 23:32:07
Φωτογραφία για Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας: Η ανεργία δεν κάνει διακρίσεις
Σχετικά με το ζήτημα της εξαίρεσης των συγγενών πρώτου βαθμού επιχειρηματιών από τα προγράμματα πρόσληψης του ΟΑΕΔ, έστειλε επιστολή ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας προς τον διοικητή του Οργανισμού.

Η επιστολή έχει ως εξής:

"Κύριε Διοικητά,

Στα προγράμματα του ΟΑΕΔ για τις προσλήψεις ανέργων εξαιρούνται οι συγγενείς πρώτου βαθμού των επιχειρηματιών , κάτι που είναι άδικο.

Το επιχείρημα συνήθως είναι ότι θα επωφεληθούν οι «επιτήδειοι» για να κερδίσουν.

Το Δ.Σ. του Ε.&Ε.Σ.Π. επειδή έχει δεχτεί αρκετές διαμαρτυρίες από μέλη του, διαμόρφωσε την εξής πρόταση απέναντι στο επιχείρημα περί κερδοσκοπίας.

Έστω πρόγραμμα που επιδοτείται ο επιχειρηματίας για δεκαοκτώ (18) μήνες με το Χ ποσό και υποχρεούται να παραμείνει ο εργαζόμενος άλλους έξη μήνες, έτσι ώστε να ωφεληθεί με θετικό πρόσημο η επιχείρηση.

Στην περίπτωση που ο προσληφθείς είναι βαθμού πρώτης συγγένειας να υποχρεούται να παραμένει ο εργαζόμενος εννέα (9) μήνες αντί έξη (6) μηνών, έτσι ώστε το τελικό πρόσημο να είναι μηδέν (0).

Ιδιαίτερα στην σκληρή και δύσκολη κοινωνική και οικονομική περίοδο που διανύουμε θα πρέπει να ξεπερασθούν οι αγκυλώσεις του παρελθόντος μια και η ένταξη στην εργασία αποτελεί δικαίωμα κάθε ανθρώπου, η ανεργία δεν κάνει διακρίσεις , χτυπά όλες τις πόρτες."
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ