2013-03-13 00:04:06
Φωτογραφία για «Βόμβα» στο Γκελζενκίρχεν από τη Γαλατασαράι
Η Γαλατασαράι δημιούργησε τη μίνι έκπληξη στη φάση των «16» αποκλείοντας τη Σάλκε με νίκη (3-2) μέσα στο Γκελζενκίρχεν. Οι «βασιλικοί μπλε» ήταν το φαβορί μετά το 1-1 στην Κωνσταντινούπολη, φάνηκε να «καθαρίζουν» γρήγορα καθώς προηγήθηκαν νωρίς με τον Νόισταντερ (17΄), αλλά η προσγείωση υπήρξε «ανώμαλη», καθώς η ομάδα του Φατίχ Τερίμ γύρισε το παιχνίδι, πέρασε με 2-1 και παρά την ισοφάριση της Σάλκε όχι μόνο άντεξε αλλά πήρε και τη νίκη.

Η ομάδα του Γενς Κέλερ ξεκίνησε ορμητικά και στα πρώτο εικοσάλεπτο έπαιξε «μονότερμα» τους φιλοξενούμενους, κατορθώνοντας να προηγηθεί και να δώσει μεγάλες προσδοκίες στο φίλαθλο κοινό της.

Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη, καθώς οι Τούρκοι ‘όχι μόνο ανέκαμψαν αλλά το ημίχρονο τους βρήκε προηγούμενους 2-1, καθώς στο 37ο λεπτό ο Χαμίτ Αλτιντόπ ισοφάρισε με ένα εξαιρετικό σουτ από τα 30 μέτρα, ενώ στο 42ο η εφετινή αποκάλυψη της διοργάνωσης, ο Μπουράκ Γιλμάζ που με οκτώ γκολ (όσα και ο Κριστιάνο Ρονάλντο) προηγείται στον πίνακα των σκόρερ, έκανε το 1-2.


Στην επανάληψη η Σάλκε ήταν χειμαρρώδης, έκλεισε τη Γαλατασαράι στην περιοχή της και άρχισε να χάνει τις ευκαιρίες τη μία μετά την άλλη. Όταν μάλιστα ισοφάρισε στο 63΄ από τον Μπάστος το τρίτο γκολ φαινόταν θέμα χρόνου, μόνο που ήρθε από την αντίπαλη πλευρά.

Η τουρκική ομάδα όχι μόνο άντεξε, αλλά στην τελευταία φάση του αγώνα και σε αντεπίθεση πήρε τη νίκη με γκολ του Ουμούτ Μπουλούτ, υποχρεώνοντας τη Σάλκε στη μοναδική εφετινή ήττα της στο Τσάμπιονς Λιγκ, που υπήρξε και μοιραία.
Allinsports
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ