2013-03-13 07:41:03
Φωτογραφία για Αθώος δηλώνει ο δολοφόνος- τζόκερ της Αουρόρα
Ο Τζέιμς Χόλμς, ο «σκοτεινός ιππότης» της Αουρόρα που τον Ιούλιο του 2012 πυροβόλησε σε κινηματογράφο και... σκότωσε 12 ανθρώπους- αρνήθηκε την ενοχή του, όπως δήλωσε χθες εξ ονόματός του ο δικαστής Ουίλιαμ Σιλβέστερ, αφού οι δικηγόροι του Χολμς δήλωσαν την αδυναμία του κατηγορουμένου να ανακοινώσει ο ίδιος την απόφασή του.

Την ίδια ώρα, το δικαστήριο -το οποίο τον Ιανουάριο έκρινε τον 25χρονο Χόλμς ικανό να δικαστεί για τις 160 κατηγορίες που τον βαραίνουν- εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβληθεί ο κατηγορούμενος στον «ορό της αλήθειας», προκειμένου να διαπιστωθεί αν όντως είχε «σώας τας φρένας» ή όχι την στιγμή της επίθεσης και να δικαστεί αναλόγως .

Ο 25χρονος Χολμς, που σκότωσε 12 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 58, αντιμετωπίζει την ποινή του θανάτου ή της ισόβιας κάθειρξης. Εάν οι ένορκοι τον κρίνουν παράφρονα, τότε θα σταλεί σε αναγκαστική ψυχιατρική θεραπεία.

O Τζέιμς Χόλμς σόκαρε την παγκόσμια κοινή γνώμη όταν εισέβαλλε σε έναν γεμάτο κινηματογράφο ντυμένος ως «σκοτεινός ιππότης» και άνοιξε πυρ εναντίων εκατοντάδων ανθρώπων που είχαν πάει να δουν την πρεμιέρα της ταινίας Μπάτμαν-Η επιστροφή του Σκοτεινού Ιππότη, στην πόλη Αουρόρα στα προάστια του Ντένβερ στο Κολοράντο.

Ο 25χρονός ήταν απόφοιτος του κολεγίου της California και μόλις είχε παρατήσει το PhD στην νευρολογία στο Colorado. Παρά το γεγονός ότι όλοι όσοι τον γνώριζαν μιλούν για ένα πολύ καλο παιδί, η μητέρα του φαίνεται πως ήξερε ότι ο γιος της ήταν ένα ψυχικά διαταραγμένο άτομο.

Ο Χολμς εισέβαλλε στην αίθουσα φορώντας μάσκα και περούκα του τζόκερ και ήταν ζωσμένος με καπνογόνα, τα οποία χρησιμοποίησε πριν ανοίξει πυρ, δημιουργώντας έτσι «εφέ». Χρησιμοποίησε 3 διαφορετικά όπλα στο μακελειό της Aurora, αλλά η αστυνομία βρήκε και τέταρτο στο αμάξι του.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ