2013-03-13 10:21:04
Φωτογραφία για Πάτρα: Σκληραίνουν τη στάση τους οι σπουδαστές του ΑΤΕΙ ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά»
Την απόφαση να σκληρύνουν τη στάση τους απέναντι στο σχέδιο «Αθηνά», έλαβαν χθες το μεσημέρι κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του Συντονιστικού της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας οι σπουδαστές του ΑΤΕΙ Πατρών.

Συγκεκριμένα αποφάσισαν να συνεχίσουν την κατάληψη στο Τεχνολογικό Ίδρυμα μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη, καθώς και να συμμετάσχουν στην πορεία που έχει προγραμματιστεί από όλα τα ΤΕΙ αύριο Πέμπτη στην Αθήνα. Παράλληλα σήμερα στις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 2 μ.μ. θα κάνουν κατάληψη στον κεντρικό σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας μαζί με φοιτητές του Πανεπιστημίου.

Το απόγευμα ώρα 6 μ.μ. θα συμμετάσχουν στο παμπατραικό συλλαλητήριο το οποίο διοργανώνουν ο Σύλλογος Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ Πάτρας «Αρτίν Δανελιάν», ο Σύλλογος Ειδικού Τεχνικού Προσωπικού ΤΕΙ και ο Ενιαίος Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού, ενώ την Παρασκευή σε συνεννόηση με τους εργαζόμενους θα πραγματοποιήσουν κατάληψη στον Δήμο Πατρέων.


Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι καθηγητές του ΑΤΕΙ «μέσω του λεγόμενου «Σχεδίου Αθηνά» επιχειρούν να μεταφέρουν σε άλλες πόλεις ή/και να κλείσουν - συγχωνεύσουν τμήματα του ΤΕΙ Πάτρας. Υποβαθμίζουν με αυτόν τον τρόπο το ΤΕΙ Πάτρας αλλά και την πόλη συνολικά. Παράλληλα μεθοδεύουν την πλήρη διάλυση της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς το «Σχέδιο Αθηνά» αποτελεί ένα τμήμα μόνο της υποβάθμισης, συρρίκνωσης και επιχειρηματικοποίησης της. Αυτό επιβάλλουν τα Μνημόνια και η πολιτική του υπουργείου και της κυβέρνησης που τα εφαρμόζουν».

patrastimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ