2013-03-13 12:15:07
Φωτογραφία για Δείτε το ντοκιμαντέρ του Παναγιώτη Φαφούτη για το Πατρινό Καρναβάλι
Στο ντοκιμαντέρ επιχειρείται μια ολοκληρωμένη καταγραφή όλων των δράσεων και των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού. Ο φακός παρουσιάζει τις πτυχές του Πατρινού Καρναβαλιού από την προετοιμασία του μέχρι την υλοποίησή του, εκπέμποντας την ουσία, το περιεχόμενο, το συναίσθημα, τη συγκίνηση, το μεράκι, τη γοητεία, την ανατροπή, το χιούμορ, τη σάτιρα, τον κόπο, την εθελοντική προσφορά και το εφήμερο που συνυπάρχουν με τη μορφή ενός ανεπανάληπτου, ακαταμάχητου, ολοζώντανου και εκρηκτικού κράματος στο Πατρινό Καρναβάλι.

Παράλληλα, δίνεται μια ολοκληρωμένη εικόνα του Πατρινού Καρναβαλιού, που αναδεικνύει τόσο την επαγγελματική δουλειά που γίνεται στον τομέα της οργάνωσής του, όσο και τον αυθορμητισμό και τον ενθουσιασμό των συμμετεχόντων καρναβαλιστών. Μιλούν με παρεμβάσεις τους υπεύθυνοι της οργάνωσης, καλλιτέχνες-κατασκευαστές των αρμάτων, καλλιτέχνες-δημιουργοί, τεχνίτες που εμπλέκονται στη δημιουργία των στολών, των κατασκευών, των αρμάτων, εκπρόσωποι των πληρωμάτων του Κρυμμένου Θησαυρού και καρναβαλικών συλλόγων, μέλη της Γνωμοδοτικής Επιτροπής, εθελοντές, υπεύθυνοι διάφορων ιστορικών ενοτήτων της διοργάνωσης, όπως τα Μπουρμπούλια, το Καρναβάλι των Μικρών, η Τσικνοπέμπτη και πολλοί καρναβαλιστές.

Μέσα από το ντοκιμαντέρ αναδεικνύεται η φυσιογνωμία και ο χαρακτήρας του Πατρινού Καρναβαλιού, όπως με το πέρασμα του χρόνου αποκρυσταλλώθηκαν υπαγορευόμενα από την κουλτούρα της πόλης..

Πηγή: thebest
xespao
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ