2013-03-13 14:17:10
Φωτογραφία για Ανταλλάγματα ζητά η Ρωσία από την Κύπρο, για να της παράσχει βοήθεια!
Πληροφορίες για Ρώσους επιχειρηματίες θα ζητήσει η Μόσχα από την Κύπρο σε αντάλλαγμα της οικονομικής βοήθειας

Το Υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας σκοπεύει να συνδυάσει την βοήθεια στην Κύπρο, με την αποκάλυψη εκ μέρους των κυπριακών αρχών, των στοιχείων των ιδιοκτητών ρωσικών εταιρειών, που ιδρύθηκαν στο νησί, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Κommersant.

Τα εν λόγω σχέδια, σύμφωνα με το δημοσίευμα το οποίο επικαλείται πηγές του υπουργείου Οικονομικών, εντάσσονται στο πλαίσιο της προσπάθειας για εξεύρεση πρόσθετων εισοδημάτων στο ρωσικό κρατικό προϋπολογισμό, για την χρονική περίοδο 2014 – 2016.

Πάντως, υπογραμμίζεται ότι η στάση των φορολογικών αρχών της Ρωσίας απέναντι στα κεφάλαια, που βρίσκονται στην Κυπριακή Δημοκρατία, δεν αποτελεί κάποια εξαίρεση σε σύγκριση με άλλες χώρες, στις οποίες η ρωσική κυβέρνηση παρέχει οικονομική βοήθεια.

Το ζήτημα της παροχής οικονομικών πληροφοριών, αναμένεται «να προσαρτηθεί στην πρόσφατη συμφωνία για την αποφυγή διπλής φορολογίας μεταξύ Ρωσίας και Κύπρου» αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές της εφημερίδας, εκτιμάται ότι το πραγματικό μέγεθος των ρωσικών κεφαλαίων που είναι τοποθετημένο σε υπεράκτιες εταιρείες στο νησί, κυμαίνεται  από 8 δις έως 35 δις ευρώ.

Ωστόσο, την ίδια ώρα επισημαίνεται ότι το ζήτημα της παροχής οικονομικών πληροφοριών δεν είναι καθαρά διμερές, εφόσον η Κύπρος είναι μέλος της ΕΕ, η οποία επίσης ενδιαφέρεται γι αυτά τα δεδομένα.

Το μόνο βέβαιο, σύμφωνα με τον συντάκτη της εφημερίδας, είναι ότι κανείς δεν μπορεί να υπερασπιστεί πλέον τη στάση των Ρώσων επιχειρηματιών, που θα ήθελαν την αιώνια παράταση του σημερινού status quo.

Η Ρωσία Τώρα
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ