2013-03-13 19:02:09
Φωτογραφία για Δραμα-τική νίκη ανόδου του Απόλλωνα!
Τεράστιας σημασίας νίκη πέτυχε στην Δράμα ο Απόλλωνας, με την Δόξα να έχει 3 δοκάρια και χαμένο πέναλτι. Στις καθυστερήσεις «έκλεψε» τον βαθμό ο Παναιτωλικός, ξέσπασε η Παναχαίκή, 3η σερί λευκή ισοπαλία για την ΑΕΛ. 

Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι με τρομερό σασπένς, ο Απόλλωνας κατάφερε να επικρατήσει με 1-0 της Δόξας στην Δράμα, με τους γηπεδούχους να... αυτοκτονούν καθώς ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια. Οι μαυραετοί είχαν τρία δοκάρια, εκ των οποίων το ένα μετά από εκτέλεση πέναλτι, ενώ το τελευταίο 25λεπτο έπαιζαν και με παίκτη παραπάνω, αφού στο 67' ο Τσεμπερίδης αντίκρισε 2η κίντρινη κάρτα και πήρε τον δρόμο για τα αποδυτήρια.

Απόλυτος πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ήταν ο Κάπελ, που ήταν σε μία εκπληκτική μέρα, κάτι που φρόντισε να δείξει μόλις από το 10ο λεπτό, όταν και σημάδεψε για πρώτη φορά το δοκάρι του Γουμάγια. Ο επιθετικός της Δόξας ήταν μόνιμη απειλή για την άμυνα του Απόλλωνα, χωρίς όμως να μπορεί να μετουσιώσει κάποια προσπάθειά του σε γκολ .


Η μεγάλη ευκαιρία όμως χάθηκε από τον αρχηγό Ταραλίδη, ο οποίος ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Ρόβας, όταν μετά από γύρισμα του Τότο στο 62' βρήκε την μπάλα με το χέρι του. Η μπάλα όμως σταμάτησε και πάλι στο δοκάρι, με τον Γουμάγια να την γλυτώνει για ακόμα μία φορά.

Κόντρα μάλιστα στην ροή του αγώνα, ο Απόλλων κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ με τον Μανιά. Η Ελαφρά Ταξιαρχία, αν και είχε μείνει με παίκτη λιγότερο δεν πτωήθηκε και μετά από σέντρα του Τσιλιγκίρη, ο επιθετικός του Απόλλωνα άνοιξε το σκορ για την ομάδα του στο 78'.

Οι γηπεδούχοι, που δικαιούνται να τα βάζουν με την τύχη τους, πίεσαν για να ισοφαρίσουν και να πάρουν έστω τον ένα βαθμό όμως είδαν άλλη μία φορά το δοκάρι να τους λέει όχι. Ο Μουδούρογλου, αν και πέρασε στο παιχνίδι μόλις στο 85', κατάφερε ένα λεπτό πριν την λήξη να σημαδέψει και αυτός το δοκάρι, με τους 4.000 οπαδούς των Μαυραετών να μην μπορούν να το πιστέψουν.

Έτσι, η Ταξιαρχία πήρε μία πολύτιμη νίκη, με την οποία απομακρύνθηκε από τους διώκτες της οι οποίοι στραβοπάτησαν και συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της προς στην άνοδο. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι η πρώτη ήττα της Δράμας μετά από 13 αγωνιστικές στις οποίες είχε παραμείνει αήττητη.

Δόξα Δράμας (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Δαύκος, Στεργιανός (46' Στεργιανός), Μπουτζίκος, Μιλένκοβιτς, Κοντέων, Ταραλίδης (81' Κάσσος), Μπάρος, Κάπελ, Ιντζόγλου (85' Μουδούρογλου), Ρούσεφ, Τότο.

Απόλλων Σμύρνης (Αλέκος Βοσνιάδης): Γουμάγιας, Χατζηζήσης, Χιντζίδης, Δεληζήσης, Ιασωνίδης, Τσεμπερίδης, Ρόβας, Φαρινόλα, Κατσίκης (80' Λεοντίου), Καμαρά (62' Τσιλιγκίρης), Μανιάς.

«Βολίδα» εξουδετέρωσε την... βόμβα στο Αγρίνιο

Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε η ομάδα της Καλλιθέας στο Αγρίνιο, με τους Αθηναίους να θυμίζουν τις παλιές καλές εποχές κόντρα στον Παναιτωλικό, ο οποίος ισοφάρισε σε 1-1 στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Οι γηπεδούχοι αν και ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, δεν μπορούσαν να εκμεταλλευτούν την υπεροχή τους, με την απουσία του Μπόγιοβιτς να είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Από την άλλη η Καλλιθέα ήξερε πως δεν μπορεί να ανοιχτεί, έπαιξε έξυπνα άμυνα και χτύπησε την κατάλληλη στιγμή στην κόντρα.

Με την συμπλήρωση μίας ώρας, ο Ατματζίδης πέρασε στον Κατσικογιάννη, ο οποίος με ωραίο σουτ, αλλά και την βοήθεια της τύχης αφού η μπάλα κόντραρε στον Σφακινάκη, κατάφερε να δώσει το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Το τέρμα αυτό αφύπνισε τα Καναρίνια, με τον Χάβο να κάνει αλλαγές με στόχο να κάνει την ομάδα πιο επιθετική και να προσθέσει φρεσκάδα. Αυτό αν και την τελευταία στιγμή έπιασε τόπο, αφού ο Μπακάκης στο 94' με μία βολίδα από τα 40 μέτρα χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του.

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Στεφανάκος, Ιωάννου, Μελισσάς, Γκόλιας, Αραμπατζής (75' Μπακάκης), Σφακιανάκης (63' Μύγας), Τζούνιορ, Φαβάλι (57' Μπελόν), Καμαρά, Σίσιτς, Κουτσοσπύρος.

Καλλιθέα (Λύσανδρος Γεωργαμλής): Μιχελής, Χατζόπουλος, Κατσιγογιάννης, Μαρουκάκης, Φαγιέ, Ατματζίδης, Μουσταφίδης, Πίκολο, Βιγιαρέχο, Τρεκαρίτσι, Ρουσάκης.

Νέα γκέλα για τα Ψαχνά

Ακόμα μία ισοπαλία έφερε η ομάδα του Ηρακλή Ψαχνών, αυτή τη φορά στην Κατερίνη κόντρα στον Πιερικό με 2-2. Η ομάδα της Εύβοιας δείχνει να... ξεφουσκώνει, αφού δεν μπορεί να αντέξει τον ρόλο του φαβορί και μάλιστα θα πρέπει να αισθάνεται και τυχερή για τον βαθμό, αφού οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν τον έλεγχο του αγώνα και πίεζαν.

Το ματς ξεκίνησε χωρίς φάσεις και ιδιαίτερο ρυθμό, όμως το τελευταίο 5λεπτο του πρώτου μέρους δικαίωσε τους θεατές. Αρχικά οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 41' με τον Γιατζιτζόγλου, όμως η απάντηση ήταν άμεση και... διπλή. Ο Σεοταχούλ στο 43' έφερε το ματς στα ίσα, ενώ 2 λεπτά αργότερα ο Μήτσης ολοκλήρωσε την ανατροπή. Οι γηπεδούχοι παρά την ψυχρολουσία δεν πτοήθηκαν, συνέχισαν να πιέζουν και μπορεί να μην μέτρησε το τέρμα του Ελευθεριάδη, αφού είχε κάνει χέρι στην αρχή της φάσης, όμως κατάφερε να ισοφαρίσει λίγο αργότερα με σκόρερ και πάλι τον Γιατζιτζόγλου.

Πιερικός (Γιώργος Φοιρός): Βασιλειάδης, Γιαζιτζόγλου, Νίκου (81' Σεχολάρι), Ιορδανίδης, Ντόικιτς, Μπελόσεβιτς, Φαμπίνιο, Ελευθεριάδης, Μανίκας, Καθάριος (62' Ντάνι), Παπατόλιος (46' Πολίτης).

Ηρακλής Ψαχνών (Γιώργος Βαζάκας): Γ. Σικαλιάς, Δήμου, Λαμπρόπουλος, Μήτσης, Ζουλιώτης, Μπακομήτρος, Ρούτσης, Λιόσης, Σεοταχούλ (79' Βανγκελί), Γέσιτς (51' λ.τ Χαϊκάλης), Στεπάνοβιτς (56' Ογιαρμπίντε).

Λευκή και όχι βυσσινί

Εθισμός φαίνεται να έχει γίνει το 0-0 για την Λάρισα, αφού μετά από της αναμετρήσεις κόντρα σε Ολυμπιακό Βόλου και Παναιτωλικό, σειρά πήρα και ο Εθνικός Γαζώρου με τον οποίο έφερε την τρίτη της λευκή ισοπαλία. Η ΑΕΛ μπορεί να είχε την κατοχή στις Σέρρες, όμως αυτή ήταν ανούσια μιας και δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία. Έτσι, οι γηπεδούχοι κατάφεραν σχετικά εύκολα να κρατήσουν ανέπαφο το τέρμα τους και πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας. Η Βασίλισσα του Κάμπου πέταξε άλλους 2 βαθμού και γκρεμίζει έτσι ότι έχει χτίσει μέχρι πριν μία εβδομάδα.

Εθνικός Γαζώρου (Παναγιώτης Διλμπέρης): Βαλσαμάκης, Χαρίτιδης (67' Μαχαιρούδης), Σ. Κωνσταντινίδης (53' Διαμαντίδης), Νύρλας, Β. Κωνσταντινίδης (61' Γαϊδαρτζής), Κοσμίδης, Σαββίδης, Κατσαβάκης, Μερεσιώτης, Γεωργιάδης, Καπίας.

Λάρισα (Τίμος Καβακάς): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Σκόνδρας, Καρακώστας, Δημόπουλος (70' Αλεξάντροβιτς), Νεμπεγλέρας, Τσιάρας, Ζεκίνια (57' Δεινόπαπας), Τσίγκας (46' Σ. Κρητικός), Χασομέρης, Μπλέντι.

Ξέσπασε η Παναχαϊκή

Το ιδανικό εξιλαστήριο θύμα βρήκε στον Φωκικό η ομάδα της Παναχαϊκής, η οποία επικράτησε με το εμφατικό 3-0 κόντρα στην ομάδα από την Άμφισσα, δείχνοντας πως είναι ακόμα ζωντανή. Η ομάδα από την Αχαία έδειξε να θέλει πολύ περισσότερο την νίκη, με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν επαναπαυμένοι από την νίκη κόντρα στον Εθνικό. Έτσι, η Παναχαϊκή μέσα σε ένα εκπληκτικό 40λεπτο κατάφερε να πετύχει 3 τέρματα (3', 28' Ν' Τζιοντό, 33' Γκούρτσας) και να κλειδώσει από νωρίς το τρίποντο, κάνοντας μάλιστα οικονομία δυνάμεων στην συνέχεια ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Παναχαϊκή (Σωτήρης Αντωνίου): Πίτκας, Βάντερσον (68' Ρεκλείτης), Ν' Τζιοντό, Τέλλος, Κοκκίνης, Γ. Κοιλιάρας, Γκούρτσας (61' Κωνσταντινίδης), Παμπόε, Σπίνουλας, Καραμανλής, Βασιλαντωνόπουλος (80' Χοτζάλι).

Φωκικός (Πέτρος Δημητρίου): Γεωργίου, Χαλούλος, Μαρτίνος, Ταμπάκης, Αλμπέρτο, Νάστος, Παπαζούδης, Λίτσος (46' Σκαρίμπας), Αργυρός (30' Καραπέτσας), Γκόμεζ, Γουόρντεν.

Δεν έγινε η Αναγέννηση

Την νίκη ήθελαν οι δύο ομώνυμες ομάδες από Γιαννιτσά και Επανομή, όμως καμία δεν κατάφερε να φτάσει σε αυτή, με το τελικό 2-2 να ικανοποιεί μόνο τους φίλους του αθλήματος που είχαν την ευκαιρία να δουν 4 τέρματα. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο μέρος της διάρκειας και κατάφεραν να προηγηθούν με τον Καρακάσογλου, όμως ο Ζόσουα Σιλβα με κεφαλιά κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Ο Άρτσε ήταν αυτός που έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στα Γιαννιτσά, όμως οι φιλοξενούμενοι αποδείχτηκαν... εφτάψυχοι και κατάφεραν να πάρουν τον 1 βαθμό με τον Μάθιου Σίλβα να διαμορφώνει το τελικό σκορ.

Αναγέννηση Γιαννιτσών (Σάββας Κωφίδης): Λαμπάκης, Βλαχόπουλος, Χατζόγλου, Γκαρακλίδης, Σπαθάρας, Σερέτης, Καρλόπουλος, Άρτσε, Καπνιδης (64' Σιδηρόπουλος), Καρακάσογλου, Ζαγοριανός (50' Χαρμάνας).

Αναγέννηση Επανομής (Κώστας Βελιτζέλος): Ταταρίδης, Γκλάμοσακ, Κουλίδης (62' Τζανδάρης), Μπέκα (73' Μάθιου Σίλβα), Τοπουζης, Σαμουηλίδης, Ζόσουα Σιλβα, Παπαστεργίου (69' Μπαλασάς), Σικαλόπουλος, Ντανταμης, Αναστασίου.

www.gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ