2013-03-14 16:07:04
Φωτογραφία για Κ. Μίχαλος: Τέρμα στους υπαλλήλους της τρόικας
Ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, έχει την ευκαιρία σήμερα κατά τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, να απαιτήσει από τους ομολόγους του να διορθώσουν τις λανθασμένες επιλογές τους σε ότι αφορά την ουσία των μέτρων για την έξοδο της χώρας μας από την ύφεση, αλλά και στο τυπικό μέρος που αφορά τις αρμοδιότητες και τις δικαιοδοσίες των εκπροσώπων της τρόικας.

O Έλληνας πρωθυπουργός θα πρέπει να καταστήσει σαφές στους ομολόγους του στην Ε.Ε., ότι για την αποφυγή του κινδύνου η ύφεση να λάβει συστημική μορφή και να πλήξει όχι μόνο της χώρες του νότου αλλά και του πυρήνα της ευρωζώνης, θα πρέπει να ληφθούν οι ορθές πολιτικές αποφάσεις και να παραμεριστούν οι ιδεοληψίες και οι εμμονές των τεχνοκρατών.

Η ελληνική κυβέρνηση ναι μεν οφείλει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της, αλλά ο τρόπος με τον οποίο θα επιτύχει τους στόχους που έχουν τεθεί, θα πρέπει να επιλεγεί από την ίδια και όχι από τους εκπροσώπους των εταίρων και δανειστών μας.

Επιπροσθέτως ο Έλληνας πρωθυπουργός, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι στο εξής αυτοί και μόνον θα είναι οι συνομιλητές του και όχι οι υπάλληλοι του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ που έχουν αποσταλεί από την τρόικα στην Ελλάδα.

Αυτοί οφείλουν να συνομιλούν μόνο σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων με τους εκπροσώπους της ελληνικής δημόσιας διοίκησης.

briefingnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ