2013-03-20 20:07:03
Φωτογραφία για Επιστροφή στο σχολείο για την Μαλάλα
Πέντε μήνες μετά την επίθεση που δέχθηκε από τους Ταλιμπάν, γιατί διεκδικούσε δικαίωμα στην εκπαίδευση για τις γυναίκες και τη χειρουργική επέμβαση που έκανε στον εγκέφαλο, η Μαλάλα Γιουσουφζάι επέστρεψε στα θρανία.

Η 15χρονη Πακιστανή περιέγραψε την πρώτη της ημέρα σε σχολείο της Βρετανίας ως την πιο σημαντική ημέρα της ζωής της.

Όπως έγραψε στην ιστοσελίδα του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Malala Fund», που έχει ιδρύσει η ίδια: «Πριν μου επιτεθούν, ήθελα να δημιουργήσω μαζί με τις φίλες μου μια κίνηση, που θα έβγαζε τα κορίτσια από το σπίτι και θα τα έσωζε από τις βαριές δουλειές που τους επιβάλλονται. Τώρα, που έχω και άλλη υποστήριξη, μπορώ να θέσω ακόμη πιο γερά θεμέλια για να υλοποιήσω το σκοπό μου. Εκτός από τη δυνατότητα για εκπαίδευση, θέλω να προσφέρω και ασφαλές καταφύγιο σε κορίτσια που έχουν ανάγκη.» Η 15χρονη ήταν φέτος υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης.

Η Μαλάλα Γιουσουφζάι δέχθηκε επίθεση στις 9 Οκτωβρίου 2012 στην κοιλάδα Σαβάτ του Πακιστάν, «επειδή προωθεί τον δυτικό τρόπο σκέψης», όπως ανέφεραν οι Ταλιμπάν. Μεταφέρθηκε στη Βρετανία για να υποβληθεί σε σοβαρή εγχείρηση και πήρε εξιτήριο τον Φεβρουάριο.
iapopsi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ