2013-03-21 11:38:07
Φωτογραφία για Δεν εντόπισαν ούτε τους μισούς από όσους φυγάδευσαν καταθέσεις στο εξωτερικό
Μόνο οι μισοί απ' όσους φυγάδευσαν καταθέσεις στο εξωτερικό ανταποκρίθηκαν στο... κάλεσμα του ΚΕΠΥΟ, καθώς οι υπόλοιποι είτε... τρέχουν ακόμα να βρουν τα αναγκαία δικαιολογητικά είτε δεν βρέθηκαν καν από τα ΕΛΤΑ, κάτι που σημαίνει ότι ο αρχικός σχεδιασμός πάει... περίπατο, δικαιώνοντας τον Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων, ο οποίος εξαρχής είχε βάλει πολύ χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά τις συνεχείς παρατάσεις, περίπου 13.000 από τους συνολικά 24.500 φορολογούμενους που έλαβαν «ραβασάκι» από το ΚΕΠΥΟ, έσπευσαν και χρησιμοποίησαν την ειδική ηλεκτρονική φόρμα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, ενώ υπολογίζεται ότι άλλοι περίπου 2.500 έχουν ζητήσει μικρή παράταση χρόνου από τους προϊσταμένους των εφοριών, προκειμένου να συγκεντρώσουν τα αναγκαία δικαιολογητικά, επικαλούμενοι την καθυστέρηση που υπήρξε στην έκδοση της σχετικής εγκυκλίου.


Το πραγματικό πρόβλημα του υπουργείου Οικονομικών είναι, ωστόσο, οι περίπου 8.500 επιστολές που επέστρεψαν στο ΚΕΠΥΟ με την ένδειξη «άγνωστος παραλήπτης» ή «ανύπαρκτη διεύθυνση», κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι πέρα από τις ελεγκτικές διαδικασίες, θα πρέπει να γίνει και έρευνα για τον εντοπισμό αυτών των προσώπων. Σε κάθε περίπτωση είναι πλέον σαφές ότι η ελεγκτική διαδικασία δεν προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί πριν από το καλοκαίρι, κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι και η όποια προσδοκία εσόδων από την επιβολή πρόσθετων φόρων και προστίμων, θα παραμείνει... προσδοκία για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σε έχω κάνει Θεό...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Σε έχω κάνει Θεό...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ