2013-03-21 11:37:03
Φωτογραφία για Ξάνθη: Ζει με συσκευή Οξυγόνου αλλά η ΔΕΗ του έκοψε το ρεύμα! [video]
Μπορεί η κυβέρνηση να υποστηρίζει ότι διέσωσε τη χώρα ωστόσο η πραγματικότητα που βιώνει η ελληνική κοινωνία με το σχέδιο διάσωσης αποτυπώνεται στην περίπτωση Ξανθιώτη του οποίου η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα παρά το γεγονός ότι ζει με συσκευή οξυγόνου !

Εδώ και 12 χρόνια πάσχει από αποφρακτική πνευμονοπάθεια γεγονός που απαιτεί τη χρήση συσκευής οξυγόνου προκειμένου να μπορέσει να επιβιώσει. Αυτό ωστόσο δεν στάθηκε εμπόδιο προκειμένου η ΔΕΗ να του κόψει το ρεύμα για χρέος 800 ευρώ το οποίο όμως αδυνατεί να αποπληρώσει αφού η επιτροπή αναπηρίας έκρινε πως ήταν ικανός να δουλέψει και του έκοψε τη σύνταξη, όπως αναφέρει ο συγγενής της οικογένειας Σ. Ξενιτίδης.

Ζητούν επανασύνδεση μέχρι να του χορηγήσουν και πάλι σύνταξη αλλά Μετά από όλα αυτά η οικογένεια του ασθενούς απευθύνθηκε και πάλι στη ΔΕΗ, ζητώντας την επανασύνδεση του ρεύματος μέχρι να επανακριθεί από την αρμόδια επιτροπή η Ένσταση που υπέβαλε για να του χορηγηθεί εκ νέου η σύνταξη και στη συνέχεια να υπάρξει διακανονισμός.


Μάταια, όμως αφού τα κεντρικά της ΔΕΗ δεν δέχθηκαν το αίτημα απαιτώντας την άμεση έναρξη του διακανονισμού προκειμένου να γίνει η επανασύνδεση. Κάτι ωστόσο που είναι αδύνατον αφού η οικογένεια ζει πλέον χωρίς κανένα πόρο και χάρη στην ανθρωπιά ορισμένων γειτόνων και συγγενών οι οποίοι απευθύνουν έκκληση τόσο στη ΔΕΗ όσο και στην αρμόδια επιτροπή για την αναπηρία προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες και να εξετασθεί άμεσα η ένταση που υπέβαλλε.

Το θέμα απόκαλύφθηκε από το Κανάλι 6, ενώ στο σχετικό ρεπορτάζ του Δελτίου Ειδήσεων, δεν μπόρεσε να μιλήσει η σύζυγος του άτυχου άνδρα, καθώς ξέσπασε σε κλάμματα, λόγω της δύσκολης κατάστασης που βιώνει η οικογένειά της, χωρίς ρεύμα.

xanthipress.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ