2013-03-26 09:46:48
Φωτογραφία για Οι κυβερνήσεις λένε «όχι» στους λαούς και υποβάλλουν τα σέβη τους στα «γεράκια» του Βερολίνου...!!!
Τα ΟΧΙ που έγιναν ΝΑΙ και τα ΝΑΙ που θα παραμείνουν ΝΑΙ, είναι το δίδαγμα της περιπέτειας της Κύπρου τις τελευταίες μέρες. 

 

Ξιφούλκησαν, λοιπόν, οι υπερασπιστές των μνημονίων και του μονόδρομου του Βερολίνου να πετροβολήσουν τους Κύπριους που είπαν ΟΧΙ και όσους τους συμπαραστάθηκαν.

Θέλει θάρρος το ΟΧΙ, αυτό που δεν είχε ο Γιώργος Παπανδρέου και μας έβαλε στο μνημόνιο, αν το έλεγε τότε τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά... Το ΟΧΙ ήταν και η θέση του σημερινού Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για αυτό και δεν είχε ψηφίσει το πρώτο μνημόνιο. Ο Παπανδρέου δεν άντεξε και όταν αποφάσισε να πει το ΟΧΙ είχε το τέλος που ξέρουμε. Κάποια στιγμή δεν αντέχεις να λες όλο ΝΑΙ και τότε έρχεται ο επόμενος Οι λαοί λένε ΟΧΙ, οι κυβερνήσεις, όμως, δεν το αντέχουν, αυτό δε σημαίνει ότι το ΟΧΙ είναι λάθος επιλογή, όπως προσπαθούν να μας πείσουν οι συνεργάτες των «γερακιών» του Βερολίνου.


Με το ΝΑΙ και τα επιχειρήματα του, που τα επαναλαμβάνουν σαν παπαγαλάκια οι υποστηρικτές του, ανεξαρτήτως κόμματος ή χώρας μπορούν να μας πουν τι πέτυχαν; Όλα πάνε προς το χειρότερο, ύφεση, ανεργία, φτώχια και λουκέτα. Γυρίσαμε 50-60 χρόνια πίσω, είδαμε συσσίτια, ανθρώπους, οικογένειες και επιχειρηματίες να καταστρέφονται.

Έχουμε λοιπόν τις καταστροφικές συνέπειες του ΝΑΙ και τις ενδεχόμενες επιπτώσεις του ΟΧΙ! Τι διαλέγουμε;

Ναι, όταν είσαι σκλάβος δεν ξέρεις τους κινδύνους της ελευθερίας, αγωνίζεσαι όμως για να σπάσεις τα δεσμά σου…

Ρεσιτάλ ολοκληρωτικού τύπου έδωσαν για μια ακόμα φορά οι Γερμανοί με  «δυνάμεις καταστολής» τους βόρειους δορυφόρους  σε μια ακόμη επιχείρηση «σοκ και δέος» της οικονομικής υποταγής της Ευρώπης.

Με ενέργειες που μοναδικό στόχο έχουν να δείξουν ότι η βάρβαρη πολιτική τους δεν αλλάζει και η «συνταγή  θα επιβληθεί πάση θυσία», έπνιξαν την Κύπρο με εκβιασμούς και απειλές, στέλνοντας μήνυμα και στους υπόλοιπους που μπορεί να σκέφτονται να αντιδράσουν.  

Με την υπόθεση της Κύπρου αρχίζει μια νέα εποχή  

Είναι ισχυροί, ελέγχουν απολύτως τις Βρυξέλλες, έχουν κάμψει την όποια αντίσταση των κυβερνήσεων στο νότο  ενώ το οικονομικό μοντέλο μετατρέπεται σε «σοβιετικού τύπου». 

Η «μπότα» τους είναι τα νούμερα που τα χρησιμοποιούν κατά τρόπο ιδιαίτερα σκληρό και στην περίπτωση της Κύπρου αδίστακτο και μαφιόζικο.

Έβαλαν στόχο τον τραπεζικό τομέα του νησιού και τον τελείωσαν σε ελάχιστο χρόνο.

Με την Ελλάδα είχαμε τέλος εποχής στις εργασιακές σχέσεις, στους μισθούς και στις συντάξεις, στην περίπτωση της Κύπρου αλλάζει όλο το οικονομικό μοντέλο της ελεύθερης οικονομίας.

Κατάφεραν να κάνουν το ευρώ δικό τους «όπλο» και τώρα επιδιώκουν τη βίαιη Γερμανοποίηση της Ευρώπης.

Αλήθεια πότε ξέχασαν την αλληλεγγύη; Ξέχασαν όταν τους κούρευαν τα δάνεια και τα χρέη ή που από το 2002 που εισέπραξαν εκατοντάδες δισ. ευρώ, για την ανασυγκρότηση της Ανατολικής Γερμανίας και τώρα θέλουν τα πάντα με λογιστική απεικόνιση;

Η Ευρώπη αν δεν είναι ανθρώπινη χωρίς αλληλεγγύης δεν έχει και συνοχή.

Τέλος εποχής για το ευρωπαϊκό όραμα που τείνει να χαθεί, ο ευρωσκεπτικισμός αυξάνει τα ποσοστά του, την ώρα που λιγοστεύουν οι υποστηρικτές του ευρώ και της Ευρωζώνης.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε καθιερωθεί στην συνείδηση του μέσου ευρωπαίου πολίτη ως κατ’ εξοχήν ο χώρος της προόδου και του εκσυχρονισμού, με κράτη μέλη που εργάζονται για την πρόνοια, τα  εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα.

Ισχύει στην εποχή της Μέρκελ και του Σόιμπλε;  

Αν δεν αλλάξουν στάση και δεν αντλήσουν διδάγματα από τη θλιβερή ιστορία της δήθεν διάσωσης του νότου, πώς θα  καταφέρουν να διασώσουν την Ιταλία, και στη συνέχεια τη Γαλλία Με την υπόθεση της Κύπρου αρχίζει μια νέα εποχή. Η λεηλασία των τραπεζικών λογαριασμών από το κυπριακό κράτος αποδεικνύει ότι για την υπέρβαση της «ευρωκρίσης» οι πολιτικοί είναι διατεθειμένοι να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε μέσο…

Γιατί οι ηθικολόγοι Γερμανοί ουρλιάζουν για τους φοροφυγάδες στην Ελλάδα και τα ρώσικα κεφάλαια στην Κύπρο, αλλά δεν βλέπουν τις δεκάδες των δισεκατομμυρίων που βρίσκουν καταφύγιο σε Γερμανικές τράπεζες αλλά και των δορυφόρων τους;

Μια εποχή φτάνει στο τέλος της. Στο μέλλον θα είναι όλα πιθανά. Ο πολιτικός κόσμος θα επιτρέπεται να κάνει τα πάντα, ακόμη και να βρίσκεται υπεράνω του δικαίου. Οι Κύπριοι αντιστάθηκαν αρχικά στην απαλλοτρίωση των καταθέσεων, αλλά ο κακός οιωνός πλανάται πλέον σε όλη την Ευρώπη  

Νίκος Παναγιωτόπουλος / newpost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ Ο ΓΚΑΛΕΤΙ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ Ο ΓΚΑΛΕΤΙ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ