2013-03-26 11:05:03
Φωτογραφία για ΗΠΑ: Κρίσιμης σημασίας η σταθερότητα-ανάπτυξη στην Κύπρο
Η σταθερότητα στην ευρωζώνη είναι σημαντική για τις Ηνωμένες Πολιτείες και είναι κρίσιμης σημασίας να τεθούν τα θεμέλια στην Κύπρο για επιστροφή στην χρηματοπιστωτική σταθερότητα και στην ανάπτυξη, όπως επισημαίνεται σε νέα ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι, η συμφωνία για την Κύπρο προστατεύει πλήρως τους ασφαλισμένους καταθέτες, κάτι που είναι σημαντικό και ανακεφαλαιοποιεί τις τράπεζες που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Σημειώνεται, επίσης, ότι το υπουργείο Οικονομικών θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, καθώς οριστικοποιούνται οι λεπτομέρειες και ξεκινά η εφαρμογή της συμφωνίας.

Στο μεταξύ, απαντώντας σχετική ερώτηση, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, παρέπεμψε στα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, λέγοντας ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών στάθηκε στο πλευρό των Ευρωπαίων εταίρων που διαχειρίζονταν τα θέματα χρηματοπιστωτικής αστάθειας.

Επίσης, υποστήριξε ότι «ο Πρόεδρος μίλησε για τις επιπτώσεις που είχε αυτή η αστάθεια του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Ευρώπης στην αμερικανική οικονομία. Για τον λόγο αυτό είχαμε εμπλοκή, επιχειρώντας να βοηθήσουμε τους Ευρωπαίους να το επιλύσουν».
e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ