2013-03-26 11:27:04
Φωτογραφία για Από την Συμφωνία της Γιάλτας, στην Συμφωνία ΝΑΙ σε ΟΛΑ!
του Πασχάλη Τσολάκη

Παρατηρώντας και μελετώντας την ιστορία, τα γεγονότα που συντελούνται και διαδραματίζονται ως τις μέρες μας, ερμηνεύονται πολλές σκοτεινές πλευρές των τετελεσμένων γεγονότων της ιστορίας και διαφαίνονται τα μελλούμενα σχέδια.

Στις αρχές του 20ου αιώνα, ο ελληνισμός κρατούσε τα κλειδιά και τον πλούτο της Ανατολής. Ο Ελληνισμός εμπόδιο στα επεκτατικά σχέδια της Καθολικής Γερμανίας.

Το περιβόητο δόγμα « Drang Nach Osten», δηλαδή «Ώθηση προς την Ανατολή», δεν μπορούσε να υλοποιηθεί όσο ο Ελληνισμός βρίσκονταν στην Ανατολή. Έπρεπε να εκριζωθεί και να συμπυκνωθεί. Η Γερμανία που ήθελε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ανατολή, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το κίνημα των Νεότουρκων και με διπλωμάτες της και στρατιωτικούς της μέσα στην Τουρκία, καθοδηγούσε και κινούσε τα νήματα για το «ξεκαθάρισμα» της Ανατολής.

H τάση της Γερμανίας προς την Ανατολή έχει τις ρίζες της από το μεσαίωνα. «Πορεία προς Ανατολάς», με το τάγμα των τευτόνων – Γερμανική Χάνσα, να προεκταθεί προς την Ανατολή, σε βάρος της Πολωνίας, της Λιθουανίας και της ίδιας της Ρωσίας.


Στις αρχές του 20ου αιώνα η γερμανική επεκτατική πολιτική προσπαθώντας να ανοίξει δρόμο προς την Ανατολή όπου τα γερμανικά βιομηχανικά κεφάλαια αναζητούν νέες αγορές και πρώτες ύλες και επιδιώκουν να αντικαταστήσουν τα αγγλογαλλικά, προωθεί τη διείσδυσή της στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Έτσι ξεκίνησε το ξεκαθάρισμα των μη Οθωμανικών και μη ισλαμισθέντων πληθυσμών με αποκορύφωμα τη σφαγή των Αρμενίων και τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και του ξεριζωμού του Ελληνισμού από την Μικρά Ασία.

Ένα οργανωμένο σχέδιο, με απώτερο στόχο των έλεγχο των πετρελαίων και την εκμετάλλευση των γεωστρατηγικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, με κυρίαρχο τον έλεγχο των οδών της ενέργειας.

Δύο φορές η Γερμανία αιματοκύλησε την ανθρωπότητα. Στο Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο η Ρωσία η Γιουγκοσλαβία και η Ελλάδα χάσανε το 10% του πληθυσμού τους, χώρια από τα ερείπια, την οικονομική καταστροφή και τη λεηλασία.

Τελικά η Γερμανία έχασε τον πόλεμο και οι ισχυροί της εποχής με την συμφωνία της Γιάλτας (4/2/1945) μοίρασαν την γεωστρατηγική πίτα του κόσμου όπως αυτοί ήθελαν. «Απώτερος σκοπός τους είναι η εξασφάλιση της εγγύησης ότι η Γερμανία ποτέ πλέον δε θα είναι σε θέση να διαταράξει την ειρήνη…..»!

68 χρόνια μετά η Γερμανία επιχειρεί για Τρίτη φορά να κατακτήσει την Ευρώπη και να ελέγχει την μοίρα του κόσμου! Αυτή την φορά τα Panzer και τα stuka αντικαταστάθηκαν από το δημόσιο χρέος. Σύγχρονες βόμβες που προκαλούν μεγαλύτερα πλήγματα στους λαούς και μια αόρατη σκληρή και βάναυση κατοχή.

Ένα πέπλο μυστηρίου, όπως τότε στην Γιάλτα, καλύπτει και πάλι την συμφωνία του χρέους, της δημοσιονομικής προσαρμογής, δηλαδή της αφαίμαξης των πλουτοπαραγωγικών πηγών εθνικών κρατών, από τους νέους αφέντες του σήμερα.

Αυτήν την βρώμικη συμφωνία, η Ελλάδα του ΟΧΙ, τότε, την αποδέχτηκε με την σημερινή φράση «Ναι σε ΟΛΑ»!

«μια χούφτα ξυπόλυτοι άγγελοι, -όπως γράφει ο Ρίτσος, με δυο χούφτες ήλιο στην τσέπη, έδωσαν την πρώτη νίκη ενάντια στον άξονα, ρίχνοντας ηλιαχτίδες ελπίδας στην Ευρώπη, στη μοίρα του κόσμου». Σήμερα μια χούφτα άγγελοι, ξεπρόβαλαν στην Κύπρο και άνοιξαν μια χαραμάδα φως στο πηχτό σκοτάδι της σκλαβιάς που το αποκαλούν χρέος!

Στην Ελλάδα, εκείνοι οι ξυπόλητοι άγγελοι, ακόμα δεν ξεπρόβαλλαν. Είναι εγκλωβισμένοι από σατανάδες που πνίγουν την φωνή τους!

Οι Μήδοι θα διαβούν γιατί, πανίσχυροι, με τράπεζες από πίσω, τοκογλύφους, κι οι έλληνες λίγοι και ο Εφιάλτης έδειξε το δρόμο, όμως ακολουθεί η Σαλαμίνα…..

Η ιστορία κατέδειξε αναμφισβήτητα ότι όλοι οι πόλεμοι έγιναν για τις πρώτες αναγκαίες ύλες. Καταχτήθηκαν λαοί για να αρπάξουν οι ισχυροί τις αναγκαίες για αυτούς πρώτες ύλες. Καταχτήθηκαν λαοί για να διασφαλιστούν οι οδοί της μεταφοράς αυτών των υλών.

Η ίδια πάλι ιστορία δείχνει πως και γιατί κάποιοι πρώην επαναστάτες έγιναν Νενέκοι, ακυρώνοντας έτσι το μεγάλο όχι κάθε λαού! Αυτή η ιστορία δείχνει γιατί γίνονται όλα αυτά σήμερα στην Ελλάδα, στην Κύπρο , στην Ευρώπη… Δείχνει και κάτι άλλο η ιστορία, στις τριανδρίες και στις εξουσίες: «Και συ τέκνον Βρούτε!»

Υ.Γ. Είχε πει ο Καστοριάδης «Εάν ο ελληνικός λαός δεν είναι υπεύθυνος για την ιστορία του, τότε, ας του ορίσουμε έναν κηδεμόνα. Εγώ λέω ότι ο ελληνικός λαός -όπως και κάθε λαός- είναι υπεύθυνος για την ιστορία του, συνεπώς, είναι υπεύθυνος και για την κατάσταση, στην οποία βρίσκεται σήμερα. Μιλάμε για ιστορική και πολιτική ευθύνη. Στην Ελλάδα δεν έχει υπάρξει εποχή που ο λαός να έχει επιβάλει, έστω και στοιχειωδώς, τα δικαιώματά του. Και η ευθύνη, για την οποία μίλησα, εκφράζεται με την ανευθυνότητα της παροιμιώδους φράσης: «εγώ θα διορθώσω το ρωμέικο;».

-Ναι, κύριε, εσύ θα διορθώσεις το ρωμέικο, στο χώρο και στον τομέα όπου βρίσκεσαι»

Όμως ο λαός δεν ακούει (διαβάζει) Καστοριάδη και άλλους. Ακούει Πρετεντέρη, Άδωνι, μπάπη!! Ακούει Μνημονιεραστές, ανανιστές και αυνανιστές……

Οι επιλογές και η στάση του λαού είναι αυτές που φέρνουν μακάριες εποχές ή χαλεπούς καιρούς…. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ