2013-03-26 12:57:13
Φωτογραφία για Πύργος: Παρέλαση με χαράτσι για τους γονείς - Έντυσαν όλα τα παιδιά αμαλίτσες και τσoλιαδάκια
Σε χαλεπούς καιρούς που τα περιτά έξοδα αποφεύγονται, κάποιοι σκέφτονται ακόμα την βιτρίνα. Η χθεσινή εικόνα των μαθητών των δημοτικών σχολείων του Πύργου, προβλημάτισε αρκετούς, που είδαν όλα τα παιδάκια να είναι ντυμένα τσολιαδάκια και αμαλίτσες. "Μα χάλασαν χρήματα για να νοικιάσουν στολή τέτοιες μέρες" ήταν η ερώτηση αρκετών… Και όμως η παρέλαση στον Πύργο είχε χαράτσι για τους γονείς που κατά περίπτωση ξεκινούσε από τα 15 ευρώ και υπό προϋποθέσεις ανέβαινε.

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου στοίχισε αρκετά για πολλούς γονείς. Τα σχολεία αν και τα περισσότερα έχουν τις δικές τους στολές ή κάποια μέρη ενδυμασίας - όπως φουλάρια ή πλεκτά, που φορούν οι μαθητές για να ξεχωρίζουν από τα άλλα σχολεία, χθες επέλεξαν να φορούν παραδοσιακές στολές.

Το κόστος ενοικίασης όπως μάθαμε - κατόπιν συμφωνιών που έγιναν - έπεσε από τα 25 ευρώ που ήταν πέρυσι, στα 15 ή 20 ευρώ. Όμως θα ήταν αρκετοί αυτοί που θα νοίκαζαν για να εξισορροπιστεί η μείωση.


Τελικά τα περισσότερα αν όχι όλα τα δημοτικά σχολεία που συμμετείχαν στην παρέλαση ντύθηκαν παραδοσιακά, αφού αρκετοί γονείς θέλοντας και μη, ακολούθησαν τις εντολές των σχολείων και νοίκιασαν στολές.

"Η επέτειος κόστισε ακριβά" είπε στο ilialive.gr γονέας και σύζυγος εκπαιδευτικού. "Αν κάποιοι έχουν δύο παιδιά στην παρέλαση, σήμερα (σ.σ. χθες) τους "έφυγε" από την τσέπη ένα "πενηντάρικο". Κάτι οι στολές, κάτι ένας καφές οικογενειακά στην πλατεία μετά την παρέλαση…".

"Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί συνέβη αυτό" είπε εκπαιδευτικός στο ilialive.gr, "αφού διαθέτουμε φουλάρια, πλεκτά ή ότι άλλο τα σχολεία για να έχουμε ομοιομορφία, όπως κάνουμε την 28η Οκτωβρίου" συμπλήρωσε.

Πηγή: ilialive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ