2013-03-26 14:30:07
Φωτογραφία για Θα πάρει ο ΠΑΟΚ έναν αντι-Γκαρσία;
"Ντου στα Αποδυτήρια" με αφορμή το κυριακάτικο ντέρμπι Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις με τον Πάμπλο Γκαρσία. Γράφει ο γνωστός – άγνωστος.

Πάει το τριήμερο που ξεκουράστηκε όλος ο κόσμος, έγινε και η παρέλαση, χωνέψαμε και τον μπακαλιάρο σκορδαλιά, είπαμε τα χρόνια πολλά στους Βαγγέληδες, φάγαμε την κρυάδα με την Κύπρο και πάμε γι΄ άλλα.

Μπήκαμε, δηλαδή, σε εβδομάδα που ξαναρχίζει το πρωτάθλημα. Και με ντέρμπι, μάλιστα. Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη. Με τον ΠΑΟΚ να μην έχει πια στο ρόστερ του τον Γκαρσία.

Νερό στο όνομά του

Όπως ξέρουν και οι πέτρες ο ηγέτης του ΠΑΟΚ ήταν ο Γκαρσία τόσα χρόνια. Ο λίντερ στα αποδυτήρια, αλλά και μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Νερό στο όνομά του έπινε ο ΠΑΟΚτσής.

Τα πράματα, όμως, ήρθαν έτσι την προηγούμενη εβδομάδα που το γυαλί για τον άλφα ή βήτα λόγο, που δεν τον εξετάζουμε τώρα, ράγισε οριστικά και το διαζύγιο ήταν αναπόφευκτο. Οπότε, όλοι πλέον κοιτάνε την επόμενη μέρα, όπως είναι λογικό.


Κανείς από τους τρείς

Και κάθομαι και σκέφτομαι. Μέχρι πέρυσι ο ΠΑΟΚ είχε ουσιαστικά τρείς ηγέτες. Έναν για κάθε γραμμή. Τον Κοντρέρας στην άμυνα, τον Γκαρσία στα χαφ και τον Βιεϊρίνια στην επίθεση. Και πάνω απ΄ όλους, βέβαια, ήταν ο φυσικός αρχηγός ο Ουρουγουανός, όπως ήδη εξηγήσαμε. Σήμερα, όμως, δεν υπάρχει κανείς απ΄ αυτούς στο ρόστερ του Δικεφάλου.

Για την ηγετική του παρουσία

Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, τι θα κάνει το καλοκαίρι; Δεν είναι ουσιαστικά οδηγούμενος από τις εξελίξεις να πάρει κι έναν παίκτη με πολύ δυνατή προσωπικότητα που να ξεχωρίζει σαν την μύγα μέσα στο γάλα στο γήπεδο για την ηγετική του παρουσία και φυσιογνωμία; Έναν αντι-Γκαρσία αν μπορούσαμε να το πούμε έτσι.

Να εμπνέει

Ο Δικέφαλος έχει κάποιους πολύ αξιόλογους παίκτες, όμως εδώ μιλάμε για αρχηγική παρουσία και προσωπικότητα που εμπνέει τους συμπαίκτες του, όχι απλά για έναν καλό ή ακόμα κι έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή. Να μπορεί, δηλαδή, όχι μόνο να είναι το σημείο αναφοράς εντός αγωνιστικού χώρου, αλλά να ταυτιστεί αν είναι δυνατόν και ο οπαδός μαζί του, όπως είχε γίνει με τον Γκαρσία.

Ίδωμεν, λοιπόν, αφού και το καλοκαίρι όπου να ΄ναι πλησιάζει, ενώ ο ΠΑΟΚ είναι πανίσχυρος και θωρακισμένος οικονομικά, άρα έχει την δυνατότητα να πάρει έναν παίκτη στην περίπτωση που τον εντοπίσει και τον θέλει.

www.sportdog.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ