2013-03-26 15:37:06
Φωτογραφία για Καταχειροκροτήθηκε η ΕΛ.ΑΣ. στην παρέλαση χωρίς θεατές… γιατί;
Ποια από τα πεζοπόρα τμήματα στην στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα συγκέντρωσαν τα περισσότερα χειροκροτήματα;

Φυσικά οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

Γιατί;

Μα οι μοναδικοί θεατές, ήταν επίσης δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας!

Περισσότερες από 4.000 αστυνομικοί είχαν αναλάβει το έργο της φρούρησης της παρέλασης (και της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας).

Μιας ηγεσίας η οποία εμφανίζεται να προτιμά την ασφάλεια του ασφυκτικού αστυνομικού κλοιού παρά να εκτεθεί (εντός ή εκτός εισαγωγικών) στις αντιδράσεις των πολιτών.

Ξεκαθαρίζουμε, ότι είμαστε απολύτως αντίθετοι στις γραφικότητες και πολύ περισσότερο στα επεισόδια που έχουν καταγραφεί και καταγράφονται τα τελευταία χρόνια στις στρατιωτικές παρελάσεις.

Ιδιαίτερα οι δύο μεγάλες στρατιωτικές παρελάσεις γίνονται ή θα έπρεπε να γίνονται για να αποδοθεί φόρος τιμής στους προγόνους μας οι οποίοι αγωνίστηκαν και πέθαναν για την πατρίδα (το πως κατάντησε σήμερα αυτή είναι βέβαια η ύψιστη προσβολή στη μνήμη τους).


Και ο δεύτερος λόγος για να δει, έστω και συνοπτικά, ο Έλληνας φορολογούμενος που πάνε τα λεφτά του σε ό,τι αφορά την εθνική άμυνα. Και φυσικά οι στρατιωτικές παρελάσεις, όπως και όλες οι παρελάσεις, γίνονται για το κοινό και όχι για τους συμμετέχοντες.

Είναι προφανές ότι αυτή η ανωτέρω επιχειρηματολογία δεν γίνεται πλέον αποδεκτή καθώς, όπως δείχνουν τα πράγματα, αρκετοί θεωρούν ότι η στρατιωτική παρέλαση αποτελεί την ευκαιρία για τα «15 λεπτά δημοσιότητας» τους.

Από το σημείο αυτό όμως μέχρις τη μετατροπή της παρέλασης σε μία «κλειστή» για τον κόσμο εκδήλωση, απλώς και μόνο για να διατηρείται η επίφαση της «ομαλότητας» υπάρχει πολύ μεγάλη απόσταση.

Σε αυτή την περίπτωση η στρατιωτική παρέλαση δεν χρειάζεται πλέον. Απλώς προσθέτει κόπο στους συμμετέχοντες και στους πολλαπλάσια ασχολούμενους με τη φύλαξή της και φυσικά κόστος. Κάποιοι βέβαια θα χαρούν και θα σκεφτούν ότι πέτυχαν τον στόχο τους Στρεβλώσεις στη χώρα μας υπάρχουν σε πολλά επίπεδα και τομείς.

Αλλά το να μετατραπεί η παρέλαση σε μία εκδήλωση «αυταρέσκειας»… πολύ προχωρημένο! 

 DEFENCEPOINT
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ