2013-03-26 15:36:05
Φωτογραφία για Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΩΡΑΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ SUPER LEAGUE ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ «ΓΕΝΤΙ ΚΟΥΛΕ»
Άγνοια για την έλλειψη άδειας λειτουργίας του «Γεντί Κουλέ» από τον Οκτώβριο, καθώς δεν ενημερώθηκε από τις αρχές, δήλωσε ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Γιάννης Μώραλης, μέσω του "NovaΣΠΟΡ FM 94,6".

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής δεν έκρυψε την οργή του για τις ευθύνες που επιρρίφθηκαν στο συνεταιρισμό για το χθεσινό ατύχημα στο Ηράκλειο τονίζοντας πως τα αρμόδια όργανα δεν είχαν ενημερώσει σχετικά.

Εξέφρασε, δε, τον προβληματισμό του για το πότε και πού θα διεξαχθεί ο προγραμματισμένος για το ερχόμενο Σάββατο αγώνας μεταξύ ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα.

Αναλυτικά, ο Γιάννης Μώραλης μίλησε στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» για:

-τις ευθύνες που επέρριψαν στη Σούπερ Λίγκα για το ατύχημα: «Είπαμε να υπάρχει μια στοιχειώδης λογική. Δεν μπορεί η Σούπερ Λίγκα να είναι η κολυμβήθρα του Σιλωάμ για οποιονδήποτε έχει ευθύνες για ό,τι συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο
. Το στοιχειώδες μυαλό μπορεί να καταλάβει ότι η Σούπερ Λίγκα δεν μπορεί να ελέγχει τη στατικότητα των γηπέδων. Εμείς παίρνουμε από τους φορείς την άδεια. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε και να αποκρούουμε τα μπαλάκια όταν δεν είναι δικά μας. Εμείς εκδίδουμε άδειες αγώνων σε γήπεδα που έχουν άδεια. Εφόσον δεν έχει ανακληθεί η άδεια του γηπέδου από την αρμόδια αρχή, δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε αυτό. Το θέμα για μας στη Λίγκα προέκυψε μετά την πτώση του πυλώνα. Πριν από αυτό δεν είχαμε την οποιαδήποτε ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές ότι υπάρχει το οποιοδήποτε πρόβλημα. Άρα δεν μπορούμε να έχουμε ευθύνη. Εφόσον δεν μας έρχεται χαρτί που να μας λέει παύει να ισχύει η άδεια λειτουργίας, εμείς θεωρούμε ότι ισχύει η άδεια. Πρέπει να παίρνουμε τηλέφωνο κάθε γήπεδο για να δούμε αν έστειλαν ή όχι την άδεια; Να μη φταίμε εμείς ακόμη κι αν υπάρχει κάποια δηλητηρίαση από την καντίνα κάποιου γηπέδου».

-τις ευθύνες των αρμόδιων αρχών: «Υπάρχει έγγραφο από τον Αύγουστο του 2012 που κάνει λόγο για χορήγηση άδειας λειτουργίας στο γήπεδο με βασική προϋπόθεση να εκδοθεί βεβαίωση στατικής επάρκειας εντός προθεσμίας δύο μηνών. Και αναφέρει το έγγραφο πως ‘σε περίπτωση που δεν προσκομιστούν τα παραπάνω, παύει να ισχύει η παρούσα απόφαση’. Δηλαδή σε δύο μήνες, αν δεν υπήρχε στατική μελέτη, θα έπρεπε να αποσυρθεί η άδεια και να υπάρχει ενημέρωση σε μας ότι το γήπεδο παύει να έχει άδεια λειτουργίας. Πώς μπορεί να γνωρίζει η Σούπερ Λίγκα αν έγινε η σχετική μελέτη και αν προσκομίστηκε; Εμείς δίνουμε άδεια τέλεσης αγώνα εφόσον έχουμε άδεια. Ο γενικός γραμματέας έπρεπε να μας είχε ενημερώσει αν δεν είχε άδεια το γήπεδο. Δεν μπορούμε, ούτε η ΕΠΟ ούτε εμείς, να έχουμε δυνατότητα ελέγχου στατικότητας των γηπέδων. Να αποδεχόμαστε αυτά για τα οποία φταίμε, αλλά να μη φτάνουμε σε παραλογισμό. Υπάρχει μία διαδικασία και πρέπει να τηρείται».

-για την τύχη του αγώνα ΟΦΗ-ΠΑΣ το Σάββατο: «Έχουμε μεγάλο προβληματισμό σαν Λίγκα, γιατί δεν ξέρουμε τι θα γίνει στο ματς του Σαββάτου. Δεν ξέρουμε σε ποιον θα απευθυνθούμε. Περιμένουμε κάποια υπηρεσία να μας στείλει ένα χαρτί για να μας λέει τι γίνεται. Από τον ΟΦΗ, από την αποκεντρωμένη διοίκηση… από κάποιον! Καθόμαστε και περιμένουμε με τους συνεργάτες μου να δούμε τι θα κάνουμε και στο τέλος βγαίνουμε και κατηγορούμενοι. Θα συζητήσουμε με όλους τους φορείς και θα δούμε τι θα γίνει. Είναι προφανές πως δεν μπορεί να γίνει αγώνας αν δεν υπάρχει χαρτί για τις συνθήκες ασφαλείας. Θα μιλήσουμε με την ΠΑΕ ΟΦΗ και θα δούμε ακριβώς τι πρέπει να γίνει».

-το ενδεχόμενο να ζητήσει ο ΟΦΗ να γίνει το ματς στο «Γεντί Κουλέ» υπό το φως της ημέρας: «Εκτιμώ ότι οι άνθρωποι του ΟΦΗ έχουν την κοινή λογική που έχουμε όλοι μας. Αυτό θα το ζητήσουν εφόσον υπάρχει στατική άδεια για το γήπεδο. Αν δεν υπάρχει, δεν μπορούν να ζητήσουν να γίνει το ματς μεσημέρι για να υπάρχει φως. Αυτό επιτάσσει η στοιχειώδης λογική».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ