2013-03-27 09:50:37
Φωτογραφία για Νέος γύρος διαπραγματεύσεων κυβέρνησης-τρόικας
Μετά τις δραματικές εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων στην Κύπρο, επανέρχεται στο προσκήνιο το ζήτημα των κρίσιμων διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα προκειμένου να εγκριθεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Τα τεχνικά κλιμάκια και οι επικεφαλής της τρόικας θα βρίσκονται στην Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα με τα κύρια «αγκάθια» των διαπραγματεύσεων να παραμένουν τόσο οι απολύσεις στο δημόσιο τομέα και η φορολογία των ακινήτων όσο και οι αποκλίσεις στην εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Μάλιστα η απόκλιση στα έσοδα και στις ασφαλιστικές εισφορές ενέχει τον κίνδυνο για επαναφορά του ενδεχόμενου λήψης νέων μέτρων, βάσει της ρήτρας για αυτόματες διορθώσεις σε περίπτωση αποκλίσεων, αν και ο υπουργός Οικονομικών, Γ.Στουρνάρας εμφανίζεται καθησυχαστικός ότι δεν θα ζητηθούν νέα μέτρα.

Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι στις 4 Απριλίου να εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ και στις 12 Απριλίου, όταν και είναι προγραμματισμένο το επόμενο Eurogroup να δοθεί το πράσινο φως για τη δόση των 6 δισ. ευρώ.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ