2013-03-27 10:13:02
Φωτογραφία για Κατά των ελληνικών αρχών οι συγγενείς της νεκρής Βρετανίδας - Ζητούν νέα έρευνα για τη δολοφονία
Με τις ελληνικές αρχές "τα βάζει" η οικογένεια της 54χρονης Βρετανίδας Τζιν Χάνλον, το πτώμα της οποίας είχε βρεθεί στα νερά του λιμανιού του Ηρακλείου, τον Μάρτιο του 2009. Μάλιστα ξεκίνησε διαδικτυακή εκστρατεία συγκέντρωσης χιλιάδων υπογραφών, απαιτώντας από την ελληνική Δικαιοσύνη να ανοίξει νέος κύκλος ερευνών για την μυστηριώδη υπόθεση.

Οι γιοι της άτυχης γυναίκας αποδίδουν στην ελληνική αστυνομία αναποτελεσματική έρευνα, εκφράζοντας την έντονη ενόχληση τους για το γεγονός ότι η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο χωρίς να εντοπιστεί και να τιμωρηθεί ο άνθρωπος που στέρησε τη ζωή της μητέρας τους.

Η συγκέντρωση των υπογραφών γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας thepetitionsite.com. Στόχος της οικογένειας της 54χρονης είναι να συγκεντρωθούν 10.000 υπογραφές προκειμένου να αποσταλούν στη διάθεση της ελληνικής δικαιοσύνης. Ήδη έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από δυο χιλιάδες υπογραφές.


H υπόθεση μπήκε στο αρχείο καθώς υπήρξε οριστική απαλλαγή με βούλευμα δύο ανδρών, γνωστών του θύματος, οι οποίοι είχαν κληθεί σε απολογία ενώπιον των ανακριτικών Αρχών.

Η υπόθεση είχε εξελιχθεί σε θρίλερ ως προς τις συνθήκες θανάτου της Βρετανίδας καθώς το πρώτο πόρισμα απέδιδε το θάνατο της σε «πνιγμό εντός θαλασσίου ύδατος συνεπεία κάκωσης του αυχένα με πλήρη διατομή του εγκεφαλικού στελέχους αποτέλεσμα πτώσης στο νερό από ύψος». Στο συμπληρωματικό πόρισμα αναφερόταν ότι ο θάνατος της επήλθε από πτώση και πρόσκρουση σε έδαφος και υπήρξε η εκτίμηση ότι η γυναίκα μεταφέρθηκε νεκρή στην θάλασσα.

Τότε γινόταν λόγος πιθανότατα για ατύχημα. Τελικώς υπήρξε ανατροπή αφού ο θάνατος της αποδόθηκε σε ανθρωποκτονία.

Για την υπόθεση και την πορεία των ερευνών έχουν γίνει εκτενή ρεπορτάζ στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

"Πατρίς" - Ευ.Καρεκλάκη
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ